Rămân fără trofeu

319

Energia Târgu Jiu a pierdut dramatic Supercupa României la handbal masculin în fața campioanei Minaur Baia Mare, scor 30-32, după patru reprize de prelungiri. În timpul regulamentar scorul a fost egal, 25-25. Acatrinei și Țenghea au fost cei mai buni oameni ai Energiei care a terminat jocul cu doi eliminați. Nistor, în timpul regulamentar, și Țenghea, în prelungiri, au văzut cartonașul roșu direct.

Energia și-a depășit condiția de outsider în Sala Polivalentă din București. Băieții lui Liviu Andrieș au luptat extraordinar pentru Supercupa, primul trofeu oficial al noului sezon, și au fost foarte aproape să-l obțină, însă campioana Minaur a revenit incredibil de la minus cinci pe tabelă în repriza secundă și a reechilibrat disputa.

Deși a plecat cu șansa a doua, Energia a fost echipa care a dictat ritmul. Minaur a condus doar în debutul meciului, 1-0. Cu Acatrinei în mare formă (13 goluri), oltenii au avut mereu un gol în față.
În primele minute s-a dus, practic, un război Acatrinei vs Sadoveac cei doi internaționali fiind decisivi pentru echipele lor.
Deși a avut superioritate numerică în trei rânduri, Energia nu a profitat iar la pauză scorul era egal 13-13.

Avans de cinci goluri, irosit
Gorjenii au avut un început de repriză secundă de vis. Acatrinei a marcat pe bandă rulantă și a desprins Energia la cinci goluri în minutul 38, 21-16. Doar Ramba a părut că se luptă cu oltenii, însă trupa lui Andrieș a clacat neașteptat și nu a mai marcat timp de 10 minute.
Minaur a profitat și a egalat cu 8 minute înainte de final, 22-22.
Mai mult, extrema Nistor a fost eliminat direct pentru un fault de ultim apărător la Bera și băimărenii au luat conducerea pentru a doua oară în meci, 23-22. Dar Energia a avut forța să lupte în continuare! Cu ajutorul lui Țenghea, înlocuitorul lui Șelaru, Dediu a egalat în ultima secundă și a trimis meciul în prelungiri, scor 25-25.

Păunică a ratat trofeul
Supercupa a continuat cu două reprize de prelungiri de câte cinci minute.
Ramba a fost și el eliminat de la Minaur, pentru 3 eliminări temporare. În finalul celei de-a doua reprize, Păunică a avut golul câștigător în mână, dar a șutat în Tatai. Era ultima secundă de joc. S-a terminat 28-28 și au urmat alte două reprize de prelungiri. faza1Energia nu a mai avut…energie și Minaur s-a desprins la limită, 31-30. Țenghea a fost și el eliminat direct pentru un fault la Bera, la mijlocul terenului, iar Ostronskov a închis meciul cu un lob peste Șelaru, 32-30.
Acatrinei, cu 13 goluri, a fost cel mai bun marcator al gorjenilor la București. Și Țenghea s-a remarcat cu 15 parade fiind mult peste titularul Șelaru.

Ion Călinoiu, la meci
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost prezent în tribunele Sălii Polivalente din București alături de președintele secției de handbal a clubului Energia, Doru Geamănu. La câteva scaune mai încolo s-a aflat și fostul președinte al secției de handbal, Andrei Maioreanu.
Și fostul tehnician al Energiei, Vasile Stângă a venit la sală să urmărească primul joc oficial al anului.
Cristi CONSTANTINESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here