Rămân fără “pâine”! – Bucătăresele de la Spitalul Judeţean, în panică

301

Bucatarie spitaleConducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu intenţionează să externalizeze, în curând, serviciile de bucătărie, în primă fază, dar sunt în discuţie şi serviciile de curăţenie. Salariaţii din aceste sectoare de activitate se tem, în acest context, că îşi vor pierde locurile de muncă.

Foarte panicaţi sunt însă cei 20 de salariaţi de la bucătărie. Managerul unităţii, Vasile Stănculete, dă, în schimb, asigurări că nimeni de aici nu va fi concediat.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu vrea ca serviciile de bucătărie din unitate să fie externalizate. Imediat după apariţia acestei informaţii, angajaţii de la bucătărie au început să se teamă de pierderea locului de muncă. Aceştia au cerut ajutorul liderilor de sindicat. Ion Măruţă, Marutapreşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj a răspuns solicitării membrilor sindicatului său şi a discutat atât cu managerul Vasile Stănculete, cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. “Am discutat şi cu preşedintele Ion Călinoiu şi m-a asigurat verbal că în urma desfăşurării proceselor de achiziţie de servicii de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru activităţile de preparare a hranei şi întreţinerea curăţeniei, nu vor fi şomeri. O parte din personal va fi preluat de către spital pe alte funcţii, corespunzătoare pregătirii lor, iar restul personalului va fi preluat de firmele care urmează să presteze aceste activităţi”, menţionează Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Popa: “ca preşedinte al CA nu accept concedieri”

valentin popa (1)Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu dă asigurări că nimeni nu-şi va pierde locul de muncă. “Managerul vrea să externalizeze în primă fază bucătăria. Acolo lucrează vreo 20 de persoane. Şi prima problemă pe care ne-am ridicat-o a fost păstrarea locurilor de muncă ale acestor salariaţi. Oamenii trebuie să stea liniştiţi pentru că eu, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie nu accept ca ei să-şi piardă locurile de muncă”, menţionează Popa. Valentin Popa spune că nu are nicio importanţă din ce sindicat fac parte aceşti salariaţi, pentru că oricum nu vor fi concediaţi. “Nu contează dacă sunt din “Sanitas” sau “Sănătatea”. Avem grijă ca toţi să-şi păstreze locurile de muncă. Se discută şi de externalizarea serviciilor de curăţenie şi acolo avem mai mulţi salariaţi, dar deocamdată nu se ştie dacă vom externaliza şi aceste servicii; acum facem un studiu în această privinţă, pentru că vrem să vedem dacă avem de câştigat şi noi ca unitate, dar şi angajaţii şi pacienţii”, menţionează Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi liderul Sindicatului „Sanitas” Gorj.

Stănculete: “personalul va fi preluat în totalitate”

Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu ştie care sunt neliniştile angajaţilor săi, dar şi ce ar trebui să facă el pentru binele unităţii, al pacienţilor şi al salariaţilor. De aceea, externalizarea serviciilor de bucătărie se va face pentru că este în beneficiul spitalului, dar Stănculete dă asigurări că angajaţii nu vor deveni şomeri, “Vă asigur că oamenii nu vor fi daţi afară. Personalul va fi preluat în totalitate. Chiar a venit la mine un lider de sindicat, Ion Măruţă, şi a cerut să primeze siguranţa locului de muncă al acestor oameni. Aşa va fi, nimeni nu îşi va pierde locul de muncă”, confirmă managerul Vasile Stănculete. Deocamdată nu se ştie când exact se vor externaliza serviciile de bucătărie şi curăţenie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Se vor organiza licitaţii publice, iar firmelor care vor câştiga licitaţiile li se va cere să păstreze actualii angajaţi din aceste sectoare.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here