Rafturi goale în farmacii – Medicamente pentru Târgu-Jiu aduse de la distanţă

289

farmaciiFarmaciile din Târgu-Jiu funcţionează în regim de avarie. Şi asta, deoarece, o serie de medicamente lipsesc cu desăvârşire din unităţile farmaceutice iar plafonul este şi el pe cale de dispariţie, la o parte însemnată…

dintre farmacii. Pentru a-şi reface stocul afectat, farmaciştii apelează la depozitele din Craiova şi Vâlcea. Deşi au trecut doar trei zile din acestă lună o parte din farmaciile din Gorj nu mai au plafon. La asta se adaugă lipsa din stoc a unor medicamente, de vină fiind, în acest caz, închiderea Depozitului de Medicamente de la Târgu-Jiu.

Pacienţii, deţinători ai unor reţete compensate sau gratuite, sunt principalii clienţi afectaţi de cele două probleme cu care se confruntă farmaciştii din Târgu-Jiu. Aceştia se plâng că nu găsesc deloc medicamentele care le-au fost prescrise de medicii specialişti şi că, acolo unde ele totuşi există pe rafturi, farmaciile nu mai au plafon. ,,Nu este normal să caut pe la o gramadă de farmacii şi să nu găsesc medicamentele ce mi-au fost prescrise. Mi se tot spune că s-a închis depozitul de la Târgu-Jiu”, declară, nemulţumit, un veteran de război, beneficiar al medicamentelor gratuite.
Comandau zilnic medicamente
Farmaciştii se plâng şi ei de dezavantajele pe care le creează închiderea depozitului de medicamente. ,,Achiziţionam zilnic medicamente de la depozit, în funcţie de solicitările clienţilor. Acum lucrurile s-au schimbat nu avem o serie de medicamente pentru că le comandam la depozitele de la Craiova şi Vâlcea iar aducerea lor durează”, a declarat nemulţumită şi una dintre farmacistele din municipiu.
Şeful CJAS Gorj, Titu Daniel Bondoc, a declarat ieri la orele prânzului că nu ştia nimic despre închiderea depozitului de medicamente de la Târgu-Jiu, şi nici despre finalizarea plafonului la unele farmacii. El a promis însă că problema privind plafonul poate fi rezolvată, farmaciştii aşteptând să beneficieze de plafon în cursul acestei luni.
În ce priveşte depozitul, nimeni nu a putut da relaţii în legătură cu motivele pentru care unitatea care deservea aproape toate farmaciile din Gorj s-a închis. Unii farmacişti dau vina pe schimbarea locului în care va funcţiona depozitul, în timp ce alţii bănuiesc probleme finaciare la societatea care deţine unitatea.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here