Rădulescu, tată și fiu, de la NCR Reciclare Bălești, reținuți 24 de ore în arestul IPJ

8176

Ioan Rădulescu, directorul general al NCR Reciclare din Bălești și fiul acestuia, Rădulescu Gabriel, au fost reținuți astăzi după perchezițiile polițiștilor de la sediul societății. Ambii au ajuns după gratii pentru 24 de ore, având calitate de suspecți în acest dosar instrumentat de Serviciul de Investigare al Criminalității Economice(SICE) din cadrul IPJ Gorj. 

Tatăl și fiul Radulescu sunt cercetați pentru înșelăciune și instigare la fals. În speță este vorba despre utilizarea unor fonduri de la Fondul de Mediu.

Reamintim că poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au efectuat miercuri, 27 de percheziţii domiciliare în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti într-un dosar privind colectarea şi reciclarea deşeurilor, prejudiciul creat fiind de aproximativ 4,7 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 27 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj, Giurgiu, Timiş, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Olt, Dolj, Sibiu şi municipiul Bucureşti, în vederea documentării activităţii infracţionale a unor agenţi economici şi persoane fizice, care desfăşoară activităţi de colectare şi reciclare de deşeuri.

„Percheziţiile se derulează la sediile şi punctele de lucru ale mai multor agenţi economici, precum şi la domiciliile unor persoane fizice, care, începând cu anul 2017 şi până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare şi inducere în eroare a operatorilor implicaţi în mecanismul de transfer al responsabilităţii stabilite în sarcina producătorilor de deşeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei”, au informat reprezentanţii IPJ Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here