Preşedintele de la Pandurii, Narcis Răducan, a negat că ar fi încasat sume de bani înainte să-i plătească pe “actorii principali”, fotbaliştii. Acesta şi-a exprimat încă o dată dezamăgirea faţă de unii dintre membrii asociaţi, dar a spus că salariul pe care îl încasează se justifică. “Niciodată nu am luat prime sau salarii înaintea jucătorilor, şi eu am salariu, trei luni, restant. Nu mai vorbesc de primele de obiectiv, deci nu se va pune problema vreodată să fac acest lucru pentru că eu îi respect pe fotbalişti. În ceea ce priveşte salariul meu este unul direct proporţional cu performanţa. Nu se pune problema să fie o grevă a jucătorilor, e o comunicare permanentă cu ei. Sunt unii dintre ei care au ales Pandurii în dauna unor cluburi mai puternice, din toate punctele de vedere, şi m-aş fi bucurat să fi generat mai mult respect alegerea unor jucători care au venit direct de la Campionatul European la Tg-Jiu”.
Pe de altă parte preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, spune că intrarea în insolvenţă era singura cale. “Am făcut eforturi, până acum, încât să-şi onoreze tot ce înseamnă obligaţii financiare pentru meciurile organizate şi sperăm să găsim soluţiile financiare ca să organizăm şi celelalte partide. Nu este primul club care a solicitat protecţia juridică în ceea ce priveşte funcţionarea pentru viitor. Vedem foarte bine, în ziua de astăzi, CFR Cluj, ASA Tg-Mureş, Dinamo Bucureşti, echipe care au fost în insolvenţă şi au ieşit cu bine din acest proces. În momentul în care ai cunoştiinţă de imposibilitatea achitării unor sume restante, ai obligaţia să ceri instanţei acest mijloc de protecţie, să se constate starea de insolvabilitate şi să demarezi procedura de reorganizare judiciară”, a spus Popescu.
Marin Condescu a declarat însă că jucătorii îşi vor vedea ultimii bani şi dacă se aprobă dosarul de insolvenţă: “După intrarea în insolvenţă se plătesc contractele de muncă, se plăteşte ANAF-ul şi pe urmă se plătesc convenţiile jucătorilor”.
Cătălin Pasăre