Răducan, dezamăgit: “Stăm cel mai prost cu infrastructura dintre toate echipele de Liga I”

228

Regula jucătorului U21 rămâne în dezbatere, dar Pandurii nu se teme că ar putea întâmpina dificultăţi. Grigoraş spune că s-a gândit la tinerii care ar putea fi menţinuţi constant în teren. Cele mai mari şanse s-ar părea că le au Piţian şi Trifu, dar şi Pârcălabu este unul dintre jucătorii care ar putea bifa mai multe prezenţe în acest sezon de Liga I.
“Mai sunt aproape două săptămâni şi vom vedea până la ora jocului. Important e să fie sănătoşi, e bine că am venit din cantonament cu echipa validă. E clar că trebuie să ne alegem un post pe care trebuie să ne axăm. Chiar dacă ai 4 sau 5 jucători pe posturi diferite e mai greu să faci schimbări. Trebuie să ai 2-3 jucători pe acelaşi post. Am avut posibilitatea ca în cele 12 zile pe care le-am petrecut cu ei în Slovenia să-i urmăresc mai îndeaproape, cu toate că pe unii îi cunoşteam de acum 2 ani. Timpul poate să modifice starea de spirit şi evoluţia jucătorilor tineri. Au fost mai mulţi, din păcate nu am putut să îi oprim pe toţi, pentru că unii din ei, cu regret, am considerat că mai au de lucrat. Nu pot să spun acum cine va juca. I-aş fi ţinut pe toţi, dar e foarte greu să antrenezi 30-35 de jucători, aşa că am ales 4-5, iar restul să-şi aştepte rândul. Nu sunt înlăturaţi definitiv, e clar. Sunt şi alţii, mai tineri, care vin din urmă. Au şansa lor, trebuie să profite”, a declarat Grigoraş.
Narcis Răducan spune că prevederea cu tinerii sub 21 de ani ar putea suferi modificări, dar a precizat că echipa e pregătită pentru fiecare scenariu: ”Să vedem care este decizia finală a Federaţiei. Discuţia este complexă pentru că, e adevărat, suntem cu toţii pentru progresul fotbalului, dar trebuie revăzută această decizie. Noi, Pandurii, am propus încă o dată să reînfiinţăm Campionatul de Tineret-Speranţe. Aproape toţi avem echipe în eşalonul 3, foarte bine putem să direcţionăm acei bani către acest campionat pe care noi îl vedem foarte bun. Vom vedea, noi suntem pregătiţi pentru ambele variante”.
Grigoraş a recunoscut că lipsa terenurilor de antrenament este o problemă şi pentru fotbaliştii care nu sunt consacraţi. Terenul II de la Pandurii a fost “decopertat” de mai bine de un an de zile, iar o altă suprafaţa de joc adecvată nu a apărut în Tg-Jiu. ”Ştiţi cum era terenul ăla? Un teren sintetic foarte tocit pe care toată lumea îl blama atunci. Acum joacă pe iarbă. Într-adevăr situaţia terenurilor este una foarte delicată”, a spus Grigoraş.
Faptul că fotbaliştii Pandurilor, dar şi mai mulţi antrenori de la Copii şi Juniori s-au plâns de lipsa terenurilor, l-a iritat pe Răducan. Acesta a înaintat problema mai departe, dar deocamdată, nu a găsit înţelegere: “Este primul lucru pe care l-am semnalat. Probabil stăm cel mai prost în ceea ce priveşte infrastructura dintre toate echipele din Liga I. Din păcate, nu s-au făcut paşi importanţi. La fiecare şedinţă AGA sau Consiliul de Administraţie pun în discuţie acest teren. Este o situaţie complicată şi m-aş bucura foarte mult să găsim înţelepciunea, de acum încolo măcar, să beneficiem de un teren. Ştiu foarte bine că şi grupele de copii şi juniori foarte greu reuşesc să găsească spaţii pentru antrenament”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here