Răducan a plecat la Geneva!

202

Preşedintele clubului Pandurii Tg-Jiu, Narcis Răducan, a fost singurul oficial român prezent la Adunarea Generală a ECA (Asociaţia Cluburilor Europene de Fotbal), care s-a ţinut la Geneva. Peste 150 de cluburi membre, în mod special cele angrenate în competiţiile europene din acest sezon, dar şi reprezentanţi ai Federaţiilor de fotbal din Europa au luat parte la cea de-a 17-a ediţie a evenimentului. La noi în ţară, ECA are doar patru cluburi membre, Pandurii, Steaua, Astra şi CFR Cluj. Răducan a luat parte frecvent la acţiunile din ultimele două sezoane, Adunarea Generală din această toamnă având loc în zilele de 5 şi 6 septembrie la Président Wilson Hotel din Elveția.
Evenimentul este catalogat drept un prilej de a fi la curent cu ultimele evoluții în ceea ce privește fotbalul de pe “bătrânul continent”, iar luni şi marţi s-a vorbit despre beneficiile cluburilor în urma încheierii Campionatului European din Franţa, despre viitorul format al competiţiilor inter-cluburi organizate de către UEFA, dar şi despre criteriile de licențiere şi fair-play financiar.
ECA reuneşte peste 220 de cluburi din Europa, majoritatea cu tradiţie în competiţiile inter-cluburi şi îşi propune să dezbată cele mai importante probleme ale echipelor pentru a găsi împreună cu reprezentanţii acestora soluţii de rezolvare a lor.

Vor 40 de echipe la mondiale!
La întâlnirea care a avut loc la Geneva a luat parte şi actualul preşedinte al FIFA, Gianni Infantino. De altfel, preşedintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, a postat pe pagina sa de facebook o fotografie şi cu fostul mare internaţional croat, Zvonmir Boban, actualmente secretar general adjunct al forului internaţional. Infantino a lansat cu puţin timp în urmă ideea ca turneul final din 2026 să aibă în componenţă 40 de echipe. Sugestia acestuia vine după ce “Europeanul” din Hexagon s-ar fi bucurat de o popularitate mai mare datorită numărului crescut de participante.
“Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat la EURO din Franţa, cu opt echipe în plus, ce entuziasm a generat în foarte, foarte multe ţări. Avem nevoie să realizăm că acest tip de evenimente sunt mai mult decât o competiţie, sunt adevărate evenimente sociale în toată lumea.
Pentru moment, sunt deschis la orice propunere. Opinia mea despre un Campionat Mondial cu 40 de echipe nu s-a schimbat.
Aceste probleme vor fi cu siguranţă pe masa discuţiilor la Consiliul FIFA din 13-14 octombrie, de la Zurich. Nu există limită atunci când este vorba despre un proiect bun pentru fotbal. Tot ceea ce putem face pentru dezvoltarea acestui sport, va fi luat în considerare”, a declarat preşedintele FIFA.
Este demn de menţionat că naţionala României nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din 1998. Atunci echipa condusă de Anghel Iordănescu era eliminată chiar de Croaţia lui Zvonmir Boban, în optimile competiţiei din Franţa.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here