Radu Angheloiu, un incomod pentru contracandidaţii săi

292

angheloiu bunDeşi nu şi-a depus candidatura la şefia PNL Gorj, în mod oficial, Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a ajuns, în câteva zile, ţinta atacurilor contracandidaţilor săi. Angheloiu refuză însă să răspundă tot cu un atac declaraţiilor necolegiale ale lui Dian Popescu şi Ion Navlea, considerând că acestea nu fac bine imaginii partidului. Angheloiu a fost de altfel, până nu demult, ţinta preferată a lui Dan Ilie Morega, fostul preşedinte al PNL Gorj, deoarece fostul lider era incomodat de funcţia publică deţinută şi în prezent de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Liberalul Radu Angheloiu a anunţat vineri, alături de colegul său Gheorghe Orzan, că va intra în lupta pentru şefia PNL Gorj, beneficiind deja de o susţinere a unora dintre membrii organizaţiei. În numai câteva zile, anunţul lui Angheloiu a fost întors pe toate părţile de contracandidaţii săi, Ion Navlea şi Dian Popescu, ori de grupul lor de susţinători, care l-au atacat dur pe colegul lor, pe motivul aşa-zisei legături strânse cu PSD-ul. Radu Angheloiu a combătut aceste declaraţii diplomat, considerând că o bălăcăreală în public nu ar face bine imaginii PNL Gorj, în ciuda faptului că loviturile sub centură sunt permise în campania electorală. ,,Este o competiţie în interiorul partidului. Era, de aşteptat, ca fiecare dintre candidaţi să îşi contureze imaginea, în detrimentul celorlalţi. Este vorba despre o imagine cât mai clară, în acest fel comentez aceste atacuri. Eu aş vrea să spun însă că aceste lucruri nu ţin numai de o cosmetizare de moment a imaginii, ele trebuie să fie dublate de o persistenţă în ceea ce priveşte imaginea candidatului nu numai acum, ci, şi în perspectiva mai multor campanii electorale care au trecut peste noi până în momentul de faţă. Eu cred că toate aceste atacuri, care se leagă ba de un motiv ba de celălalt, sunt orientate, pe de o parte, în mod tendenţios şi neadevărat, iar altele nu fac decât să încerce să promoveze o anumită brumă de notorietate al unuia sau altuia dintre contracandidaţii mei”, a declarat Radu Angheloiu.

Atacat, din afară, de Morega

Radu Angheloiu a menţionat, de asemenea, că este conştient că unele dintre atacuri sunt concertate, din afara PNL, de fostul preşedinte al organizaţiei Dan Ilie Morega.

,,Nu ne fac bine, ca imagine a partidului, anumite catalogări. Unele dintre ele vin însă din afara partidului şi, efectiv, nu înţeleg care ar fi motivaţia lor, decât una pur-personală de perspectivă, dar acestea nu fac bine imaginii PNL. Cred că competiţia dintre noi este una care ar trebui să dea pe ceea ce ne propunem, pe un program pe care unii dintre candidaţi şi-l proiectează pentru Conferinţa Judeţeană dar şi pentru activitatea ulterioară la nivelul structurii judeţene din cadrul PNL”, a declarat Angheloiu.

Navlea, aservit PSD ?!

Legat de faptul că grupul de susţinători al lui Ion Navlea îl apropie în mod injust de PSD, Radu Angheloiu spune că, în aceeaşi manieră, şi contracandidatul său poate fi considerat că se află în subordinea PSD, deoarece nu are o activitatea contra acestui partid în Consiliul Municipal Târgu-Jiu. ,,În mod tendenţios se încearcă lipirea mea de PSD. S-ar putea spune însă acelaşi lucru, în acelaşi mod, şi despre contracandidatul meu Ion Navlea, asta deoarece, în cei doi ani de când este consilier municipal, acesta nu a votat vreodată împotriva propunerilor făcute la nivel Consiliului Municipal Târgu-Jiu de către primarul Târgu-Jiului, Florin Cârciumaru, care este membru PSD. Dar acesta este o treabă pe care eu nu o iau în serios”, a menţionat Radu Angheloiu care susţine de altfel că nu se coboară să facă speculaţiile de care abundă unii susţinători ai lui Ion Navlea, şi chiar Dian Popescu.

Depunerea candidaturii, astăzi

În ce priveşte depunerea oficială a candidaturii sale, Angheloiu promite că va face acest lucru chiar astăzi. ,,Încă nu mi-am depus oficial candidatura, cel târziu mâine (n.r. astăzi) acest lucru se va întâmpla. Am un program care cuprinde toată ziua ca activitate şi una foarte densă însă, în momentul de faţă lucrez atât la program cât şi la celelalte materiale. Cererea de depunere a candidaturii mele nu reprezintă niciun fel de problemă dar aş vrea ca programul politic să fie foarte bine structurat fără nici un fel de dubii legate de candidatura pe care eu am anunţat-o”, a anunţat Angheloiu. Acesta consideră că se bucură deja de o susţinere importantă în PNL Gorj. ,,Cei care mă cunosc din cadrul PNL, oameni cu care am făcut mai multe campanii electorale până acum, oameni cu care am reputat succese în ceea ce mă priveşte competiţiile electorale, oamenii cu care am mers împreună, de care am fost alături în anumite momente cred că şi-au formulat, conturat o imagine despre ce anume pot să fac, cât de mult, cât de incisiv am fost în ceea ce priveşte problemele cu care ne confruntăm zilnic”, a menţionat candidatul la şefia PNL Gorj.

Radu Angheloiu se bucură deja de susţinerea oficială a organizaţiei de tineret a filialei, TNL Gorj, tinerii liberali anunţând deja de marţi că îl vor vota pe acesta la şefia PNL Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here