Radu Angheloiu: “Creşterea economică în Gorj este foarte subţire”

610

angheloiuVicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, este pesimist când discută despre revenirea economică a judeţului nostru, acesta raportând totul la bunăstarea care era, atât aici cât şi în ţară, în timpul Guvernului Tăriceanu.

“Din păcate, uitându-ne pe lângă noi, văzând creşterea numărului de şomeri, posibilităţile de investiţii acum, care sunt din ce în ce mai reduse, atât pentru investitorii autohtoni cât şi pentru cei din afară, nu prea prezentăm interes. La nivelul judeţului Gorj, subţire de tot acest aspect. Foarte puţini investitori au dorit să îşi utilizeze banii la noi, cel puţin în ultima perioadă”, a declarat Angheloiu. Liberalul a menţionat, de asemenea că, “în momentul în care se va relua tendinţa de investiţii vom putea constata în Gorj o creştere economică. Acum chiar dacă au fost date anumite garanţii în acest sens, mai degrabă cu caracter electoral, noi nu putem constata o creştere economică şi cred că putem discuta cu oricare dintre manageri de activităţi economice la nivelul unităţilor din Gorj”.

Date ireale

Angheloiu a tras aceste concluzii după ce, prezent la o şedinţă la Prefectura Gorj, i s-au transmis mai multe date statistice care indică anumite creşteri economice pe ramurile industriale din judeţul nostru. “Deşi mi-aş dori, nu întrevăd o creştere economică în perioada imediat următoare în judeţ, în Gorj sunt probleme, în continuare, privind mineritul şi energia. Asta, deşi, având în vedere ce s-a întâmplat în Japonia, a creşterii preţului la cărbune şi a creşterii cererii de energie electrică din alte surse decât cele nucleare. Trendul ar fi unul pozitiv dar, din păcate, nu vedem nimic care să ne arate că ne îndreptăm spre cifrele economice care au fost înainte de intrarea în criza economică”, a concluzionat Angheloiu. Acesta a şi exemplificat o situaţie existentă în Gorj, la Fabrica de Cauciuc Artego SA, care a rămas cu 800 de salariaţi din peste 2000 cât avea, nu demult. În statistici se stabilea o creştere substanţială economică în industria prelucrătoare a cauciucului, cu peste 30%. “Am dubii legate de veridicitatea acestor statistici, a acestor informaţii, nu văd o astfel de creştere la noi în Gorj. Mi-aş dori ca Artego să înregistreze o astfel de performanţă, mai ales că este unul dintre exemplele de urmat, legat de economia din Gorj. Nu cred însă că producţia de mase plastice a crescut atât de mult încât acest domeniu să aibă un reveniment de peste 30%”, a conchis vicele.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here