Rădoi ar putea fi înlocuit după înfrângerea istorică din Armenia

661

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă, pentru prima dată în istorie, de către selecţionata similară a Armeniei, în preliminariile pentru CM 2022. Gazdele s-au impus cu 3-2, după un meci dramatic, ale cărei reuşite au venit în repriza secundă. După un prim act în care echipa lui Joaquin Caparros a fost mai agresivă şi mai periculoasă, amfitrionii au deschis scorul prin Spertsyan, în minutul 56. O ,,dublă” venită pe filieră olteană (pasă Bancu, gol Cicâldău) a întors meciul până în minutul 72, dar Mirel Rădoi şi ai săi nu au putut gestiona un final încins. Puşcaş a văzut cartonaşul roşu după o intrare stupidă cu talpa ridicată (78), iar Haroyan a egalat din offside. România s-a prăbuşit la Erevan după un fault al lui Creţu, imprudenţă care a dus la penaltiul transformat de Barseghyan (89). Naționala a rămas cu trei puncte din trei jocuri şi ocupă locul 4, după victoria puţin aşteptată a Macedoniei de Nord în Germania (1-2). Islanda s-a impus în Liechtenstein (1-4).

Clasamentul grupei arată în felul următor:
1.Armenia 9p
2. Macedonia de Nord 6p
3. Germania 6p
4. Romania 3p
5. Islanda 3p
6. Liechtenstein 0p
După meci, selecţionerul Mirel Rădoi şi-a blamat jucătorii şi a vorbit inclusiv de demisie. ,,După un început ezitant al nostru, au reușit să marcheze ei. Apoi am revenit, dar când aveam nevoie de atitudine și personalitate, ne-am relaxat crezând că nu mai pot reveni. Am primit goluri pe situații pe care le-am prevăzut. Mi-e imposibil să înțeleg la ce altceva se gândesc jucătorii decât la fotbal atunci când sunt în teren.
Noi facem cu totul altceva decât pregătim. La fiecare minge lungă a lor, am stat cu emoții. E peste puterea mea de înțelegere. Greșim deși sunt noțiuni tactice pe care le discutăm înainte. E un moment negativ pentru toată echipă, e un semnal de alarmă, n-ai cum să faci faultul ăla când ai cartonaș galben (n.r. – se referă la eliminarea lui Pușcaș). Chiar și așa, în loc să fim calmi mai departe, să încercăm să stăm cât mai sus, noi am primit două goluri. Cred că în seara asta au fost mai multe momente de blackout decât ce s-a întâmplat cu Macedonia. Noi, staff-ul, atât am putut în seara asta. Poate ceea ce încerc să discut cu ei nu ajunge clar la urechea lor. Pentru noi, staff-ul, e un semnal de alarmă dacă jucătorii nu răspund la indicațiile noastre. În momentul de față, am un impuls de demisie, îl am de când s-a terminat partida. Dar mai vreau să treacă o perioadă de timp ca să iau o decizie. Poate alți antrenori pot remedia lucrurile”, a declarat Rădoi, la cald. „Ne-am retras la 2-1, după ce am primit cartonașul roșu. Din păcate, am primit două goluri. Normal că nu mă pot bucura. Am dat două goluri dar echipa a pierdut, sunt trist. Știam că ne va aștepta o echipă agresivă, care practică un joc simplu cu mingi directe. Acesta este stilul lor. Cred că trebuie să uităm acest meci, bineînțeles că trebuie să analizăm greșelile pe care le-am făcut”, a spus jucătorul Universităţii Craiova, Alex Cicâldău.

Armenia – România 3-2 (0-0)
Armenia: Iurcenko – Hambarţumian, Calisir, Haroian (căpitan), Hovhanisian – Barseghian (Udo, 90+2), 5 Grigorian, Muradian (Sperţian, 46), 7 Bairamian – Karapetian (Şagoian, 46), Briasco (Adamian, 46). Selecţioner: Joaquin Caparros.
România: Niţă – Mogoş, Chiricheş (căpitan), Toşca, Nicuşor Bancu – Stanciu (Tănase, 73), Marin – Man (Mihăilă, 81), Cicâldău (Creţu, 81), Maxim (Keşeru, 73) – Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenţi: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; al patrulea oficial: Vitalijs Spasjonnikovs (toţi din Letonia)
Cartonaşe galbene: Barseghian (22), Mogoş (24), Bairamian (27), Puşcaş (40), Haroian (40), Maxim (59), Bancu (66).
Cartonaş roşu: Puşcaş (78).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here