Râbu nu pleacă din PSD

372

DSCN2567Potrivit unor informaţii oficiale, Vasile Râbu a precizat că nu dă curs invitaţiilor făcute de numeroase forţe politice pentru a părăsi PSD, ca aceste forţe politice să-i susţină candidatura în viitoarea campanie electorală.

Contactat telefonic Râbu a declarat: „Am auzit că Florentin Gheorghescu Nicu, cumnatul meu, poate candida din partea PDL la postul de primar al municipiului Motru. Este dreptul lui, poate să o facă, dar asta nu înseamnă că Vasile Râbu pleacă din partidul din care face pare din anul 1991 sau că nu-l susţine pe primarul Dorin Hanu în campania pentru un nou mandat. Lumea speculează aparenta răceală a relaţiilor dintre mine şi Hanu, ne exploatează fel de fel de glume şi expresii şi mie şi lui, fără să ţină cont că noi nu ne putem vedea decât în mod ocazional. El este primar la Motru, eu sunt vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, fiecare avem problemele noastre şi serviciile pe care le deţinem în acest moment nu sunt deloc uşoare ca să ne permită să ne vedem altcumva decât în timpul şedinţelor programate. Este adevărat, eu am o problemă cu un pământ al familiei mele de la Leurda, care nu este rezolvată. Primarul Hanu are o comisie care trebuie să rezolve această problemă iar lumea a speculat faptul că acest amănunt ar fi creat între noi o tensiune, ceea ce nu este adevărat. Mi-aş dori să se rezolve această problemă dar Hanu nu este omul care să facă trafic de influenţă aşa că problema este falsă. Cât priveşte votul meu şi al familiei mele, acesta va fi pentru Hanu, dacă va fi candidat, şi pentru partid”.

Opreşte zvonurile

Râbu a dorit astfel să pună punct zvonurilor însă, nereferindu-se la ceea ce i se pregăteşte la nivel de partid, ar fi putut lăsa loc unor interpretări. Vasile Râbu este însă un politician matur, care glumeşte mult în general dar este foarte serios în ceea ce priveşte sarcinile de serviciu şi se joacă uneori cu vorbele pentru a vedea reacţia unor apropiaţi. La nivelul municipiului Motru, primarul Dorin Hanu deţine în continuare cea mai mare cotă de popularitate şi de încredere a populaţiei în capacităţile sale umane şi edilitare şi va fi nominalizat probabil pentru o nouă candidatură. Amănuntele cu privire la încercările PDL de a-i găsi un contracandidat actualului primar sunt savurate de populaţie. PDL aşteaptă ca prin schimbarea lui Schintee şi alegerea lui Eugen Corcoaţă, alegere făcută profesional prin examen, să se întâmple ceva care să destabilizeze funcţionarea SC UATAA SA Motru, care să fie imputată până la urmă primarului. Din acest punct de vedere, Hanu şi Râbu nu pot fi decât parteneri, şi unul şi celălalt fiind locuitori ai municipiului Motru şi obligaţi faţă de populaţia care le-a girat demersul politic cu încredere.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here