Rabie, la o vulpe din Prigoria

142

vulpeInspectorii sanitar-veterinari gorjeni sunt în alertă după ce un focar de rabie a fost declanşat în comuna Prigoria. Confirmarea bolii s-a făcut ca urmare a vânătorii organizate în vederea realizării cotei de recoltă la vulpi pentru sezonul 2010-2011, în fondul de vânătoare nr. 24 Prigoria.

În zona de vânătoare din Prigoria, o vulpe suspectă ce a fost împuşcată a fost adusă zilele trecute la Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din Târgu-Jiu pentru un examen de laborator, în vederea supravegherii teritoriului pentru rabie. “În urma examenului de laborator, animalul a fost diagnosticat cu rabie. În conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare, au fost transmise localităţilor limitrofe comunei Prigoria atenţionări privind evoluţia rabiei în mediul silvic”, a declarat Constantin Mazilu, reprezentant al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Dintre măsurile pe care medicii veterinari gorjeni au recomandat să se ia se numără: anunţarea imediată a medicilor veterinari de pe raza localităţii a oricărui caz de îmbolnăvire sau moarte a animalelor domestice şi sălbatice cu simptomatologie nervoasă, interzicerea lăsării câinilor şi a pisicilor libere în afara gospodăriilor. De asemenea, în cazul producerii oricărei muşcături la om de către câinii aflaţi în îngrijirea lor, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat medicul veterinar, precum şi să se prezinte cu animalele la specialişti pentru efectuarea vaccinării antirabice.

Reprezentantul DSVSA Gorj a mai spus faptul că în plină desfăşurare este campania de vaccinare antirabică a câinilor şi pisicilor pe teritoriul judeţului nostru care se va finaliza până pe data de 15 noiembrie.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here