RAAN primeşte cărbune şi de la Husnicioara, şi de la Roşiuţa

327

Activitatea de extracţie a cărbunelui din cariera de suprafaţă Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia (CEO) se desfăşoară în condiţii de normalitate şi eficienţă economică, a declarat ieri, directorul UM Cariera Husnicioara, Costel Mitroi. Asta după ce în bazinul carbonifer al judeţului Mehedinţi au existat unele probleme legate doar de livrarea lignitului către Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), din care cauză aceasta a fost sistată la începutul săptămânii.

“La nivelul CEO s-a întocmit un program de livrări către RAAN. Într-o zi se livrează cărbune de la Husnicioara, în următoarea de la Exploatarea minieră Roşiuţa”, a precizat Mitroi. În acest context, el a arătat că această situaţie “a nemulţumit într-un fel sindicaliştii carierei care au intrat în panică atunci când au văzut că se întrerupe din două în două zile furnizarea cărbunelui către RAAN”. “În concluzie, există interes pentru menţinerea în exploatare a Carierei Husnicioara şi nimeni nu a luat decizia stopării producţiei de cărbune”, a afirmat Mitroi.
Reprezentantul CEO a mai arătat că “nu exclude, totuşi, ca în unele intervale de timp să se oprească extracţia lignitului din cauza lipsei de fonduri necesare plăţii salariilor şi a utilităţilor, RAAN având debite de achitat de aproximativ 187 milioane de lei”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here