PUZ-ul pentru Calea Eroilor a fost aprobat

830

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa din data de 29 ianuarie, Planul Urbanistic Zonal pentru zona Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”. Acest lucru era necesar pentru dosarul UNESCO. Primarul Florin Cârciumaru a declarat că toate discuţiile care s-au creat pe marginea PUZ-ului Căii Eroilor, au fost fără rost. Mai mult decât atât, edilul a menţionat că nu se va construi nimic în zona respectivă fără acordul Ministerului Culturii.

Hotărârea privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Municipiul Târgu-Jiu, Zona Ansamblului Monumental Calea Eroilor a primit voturile consilierilor locali, aprobându-se în şedinţa din data de 29 ianuarie.  „S-a aprobat PUZ-ul pentru Calea Eroilor. S-a făcut degeaba atâta tam-tam pe tema aceasta. PUZ-ul ne era necesar pentru dosarul UNESCO. Din păcate, sunt  anumite persoane care au căutat să influenţeze negativ realizarea acestui PUZ. Mă duce gândul să cred că sunt anumite persoane în Târgu-Jiu, care îşi doresc din tot sufletul ca noi, Primăria Târgu-Jiu, să nu reuşim să trecem Ansamblul de la Târgu-Jiu pe lista UNESCO. Noi facem tot ceea ce depinde noi, suntem sprijiniţi şi de Guvern în acţiunea respectivă şi sunt sigur că în 2015 Ansamblul de la Târgu-Jiu va fi pe lista UNESCO”, a menţionat primarul Florin Cârciumaru.

Nu se va construi nimic
Dat fiind faptul că în ultima perioadă au fost mai multe discuţii pe tema construirii unui supermarket pe Calea Eroilor, edilul Cârciumaru a ţinut să lămurească această problemă, precizând în mod clar că nu se va construi nimic fără avizul Ministerului Culturii. „Ansamblul de la Târgu-Jiu va fi trecut în lista UNESCO şi o să vedem cu toţii că la Primăria Târgu-Jiu avem un regulament de urbanism special pentru Calea Eroilor şi că nu se va construi absolut nimic fără aprobarea Ministerului Culturii şi serviciilor de specialitate. Tot ce se va mişca pe Calea Eroilor se va întâmpla fără aprobarea celor de la UNESCO”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here