Puţini studenţi, prezenţi la târgul de joburi al UCB

149

_MG_7992Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat un târg al locurilor de muncă pentru studenţi. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 15 angajatori înscriindu-se şi oferind, în total, peste 240 de joburi.

Totuşi, din cauza sesiunii, studenţii au fost ocupaţi cu examenele şi doar o parte dintre ei au putut participa la târg. Cu ocazia Zilelor Universităţii „Constantin Brâncuşi” s-a organizat un târg de joburi special pentru studenţii instituţiei de învăţământ superior. „Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat târgul de joburi pentru studenţi, care are drept scop inserţia absolvenţilor şi studenţilor pe piaţa muncii. La târg şi-au anunţat prezenţa 15 angajatori şi au fost prezenţi 7. Sunt disponibile locuri de muncă în domeniul ingineriei, serviciilor publice, domeniul hotelier şi domeniul asigurărilor, în total având peste 240 de locuri de muncă pentru studenţii noştri. Sperăm să vină într-un număr cât mai mare şi să-şi depună C.V.-urile”, a declarat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Salarii motivante pentru studenţi

Deşi numărul participanţilor a fost sub aşteptările organizatorilor, totuşi, zeci de studenţi au stat de vorbă cu angajatorii şi s-au interesat de condiţiile de angajare şi de locurile de muncă disponibile. Ofertele angajatorilor se pare că au fost pe placul studenţilor, deoarece, la 20 de minute de la deschiderea târgului, unul dintre angajatori avea deja două C.V.-uri de la studenţi. „Salariul este motivant şi nu cerem experienţă. Le oferim posibilitatea de a lucra pe o perioadă determinată sau nedeterminată având un salariu de 900 de lei şi procent din activitatea rezultată”, spunea directorul unei firme de asigurări. Angajatorii au discutat cu studenţii interesaţi de joburi şi celor care nu au venit cu C.V. – uri li s-au oferit date de contact ale firmelor, urmând ca tinerii să ia legătura cu reprezentaţii acestora în vederea angajării.

AJOFM, partenerul UCB la târgul de joburi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a sprijinit târgul de joburi pentru studenţi, contactând angajatorii şi invitându-i la Facultatea de Inginerie, din cadrul UCB. „AJOFM a sprijinit acţiunea studenţilor, acest târg de joburi organizat pe 1 iunie la parterul Facultăţii de Inginerie, pentru a preîntâmpina venirea absolvenţilor în şomaj şi pentru a le găsi un loc de muncă chiar acum pe perioada verii. Şi-au anunţat participarea 15 agenţi şi oferă un număr de 246 de locuri de muncă; cele mai multe, peste o sută, sunt în domeniul asigurărilor: agent asigurare, inspector asigurare, consultant, iar celelalte în domeniul serviciilor: barman, ospătar, cameristă, bucătar. Noi vom monitoriza după o lună această acţiune”, e explicat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

Studenţii de la UCB, încă îşi mai pot depune C.V.-urile

Deşi târgul de joburi pentru studenţi s-a desfăşurat pe 1 iunie, totuşi, cei care nu au reuşit să ajungă la târg au posibilitatea de a opta pentru un loc de muncă depunându-şi C.V.-urile la Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor din cadrul UCB. „Studenţii încă mai pot să aducă C.V.-urile la Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor şi noi le vom trimite la angajatori”, confirmă Mirabela Tufan, referent în cadrul Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor şi purtător de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here