Puține apeluri la linia telefonică de consiliere psihopedagogică a CJRAE Gorj

1183

Elevii și părinții gorjeni nu s-au înghesuit să apeleze linia telefonică directă de consiliere psihopedagogică pusă la dispoziția lor, începând cu data de 10 noiembrie, de către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj. De altfel, în prima săptămână de funcționare, la această linie s-au înregistrat doar trei apeluri.

Începând cu data de 10 noiembrie, specialiștii din cadrul Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională din toată țara oferă consiliere psihologică pentru elevi și părinți, fiind alocate în acest sens atât linii telefonice directe, cât și adrese de e-mail. Pentru elevii și părinții din județul nostru care au nevoie de sprijin psihopedagogic pentru dificultățile emoționale și comportamentale cu care se confruntă în această perioadă, CJRAE Gorj a pus la dispoziție numărul de telefon 0762 248 881 și adresa de e-mail consiliere@cjraegorj.ro. Deocamdată, la acest număr de telefon nu s-au înregistrat prea multe apeluri. ,,La linia telefonică directă pusă la dispoziție de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, în perioada 11 – 19 noiembrie 2020, s-au înregistrat trei apeluri cu durate între 20 și 40 de minute. Cei care au beneficiat de consiliere psihopedagogică la distanță prin acest serviciu au fost un elev și doi părinți pe problematici ca: organizarea eficientă a timpului și modalități de gestionare a cyberbullyingului în grupul de comunicare al clasei”, a declarat prof. Ofelia Tulpan, directorul CJRAE Gorj.

Consilierea la distanță, o prioritate pentru CJRAE Gorj
În această perioadă, potrivit conducerii CJRAE Gorj, instituția a făcut o prioritate din consilierea la distanță. În acest sens, materiale realizate de profesorii consilieri școlari și profesorii logopezi și menite să sprijine atât elevii și părinții, cât și cadrele didactice sunt postate zilnic pe pagina Facebook ,,Consiliere Online_CJRAE Gorj”, precum și pe site-ul CJRAE Gorj. ,,În această perioadă, consilierea la distanţă este prioritatea noastră. Urmărim dezvoltarea personală, autocunoaşterea şi adaptarea cât mai eficientă la mediu în contextul actual, prin dezvoltarea unor abilităţi şi capacităţi. Acestui transfer de informaţie din domeniul consilierii i se adaugă o gamă largă de servicii oferite de specialiștii CJRAE Gorj cu scopul de a elimina sau diminua problema existentă. De asemenea, CJRAE Gorj asigură servicii de suport socio-emoțional și sprijin în contextul actual prin intermediul paginii de facebook Consiliere Online_CJRAE Gorj -https://www.facebook.com/Consiliere-Online_CJRAE-Gorj 101624878446207/?view_public_for=101624878446207. Astfel specialiștii CJRAE Gorj, profesorii consilieri școlari și profesorii logopezi vor posta materiale în sprijinul elevilor și părinților, precum și a cadrelor didactice, abordând situații diverse și recomandând soluții în funcție de nevoile beneficiarilor. Materialele puse la dispoziție și pe site-ul instituției noastre www.cjraegorj.ro – secțiunea Consiliere online – https://cjraegorj.ro/consiliere-online/ devin instrumente cu ajutorul cărora beneficiarii serviciilor instituției noastre pot înțelege mai bine situația în care se află la un moment dat și pot cunoaște posibile direcții de acțiune în sensul ameliorării acesteia”, a explicat directorul CJRAE Gorj. Reamintim că numărul de telefon 0762 248 881 – dedicat pentru consilierea psihopedagogică la distanță a elevilor și părinților gorjeni poate fi apelat zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here