Puține amenzi date de DSV Gorj

1037

Peste 180 de controale au fost efectuate într-o singură săptămână de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj.
Inspectorii DSV Gorj au făcut verificări în unități și obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Alimpești, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Pițic, Căpreni, Cătunele, Crasna, Drăguțești, Fărcășești, Glogova, Godinești, Jupânești, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Peștișani, Polovragi, Rovinari, Runcu, Schela, Stănești, Stoina, Tismana, Târgu-Jiu și Turcinești, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.
În timpul controalelor efectuate au fost aplicate doar șase amenzi în cuantum de 5.960 lei, unor operatori și persoane fizice din Cătunele, Polovragi, Rovinari și Stănești.
Cea mai mare amendă, de 1.600 lei, a fost dată proprietarului unei exploatații non-profesionale de animale, pentru sacrificarea unor ovine și caprine fără a notifica medicul veterinar și fără a preda crotaliile animalelor.
Angajata unui magazin alimentar a scos din buzunar 1.200 de lei, întrucât nu a prezentat fișa de aptitudini pentru a face dovada verificării epidemiologice periodice la o unitate medicală specializată.
Alte trei amenzi de câte 720 lei fiecare au fost aplicate conducătorilor unor autoutilitare, pentru transportul unor păsări cu mijloace de transport neautorizate.
De asemenea, o farmacie veterinară a fost amendată cu o mie de lei pentru eliberarea de medicamente fără prescripție medicală.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here