Putea îngheţa în locuinţă! – Ţinută în viaţă de opt câinii maidanezi

109

DSCN0914O femeie din Fărcăşeşti, în vârstă de 50 de ani, a scăpat cu viaţă cu ajutorul unor câini maidanezi pe care i-a adunat de pe străzile din Rovinari. Aceasta şi-a rupt piciorul, şi a rămas imobilizată la pat câteva zile. Rămasă într-o baracă fără foc, femeia putea îngheţa dar a fost încălzită de câinii pe care îi îngrijea.

Ana Ispir locuieşte singură, într-o baracă în comuna Fărcăşeşti. Femeia şi-a cumpărat, în urmă cu câţiva ani, o bucată de pământ aici pe care şi-a construit un adăpost. Nu se ştie dacă are familie, vecinii ştiind doar că iubeşte animalele. Aceasta a adus acasă, în ultimele luni, mai mulţi câini pe care îi găsea pe străzile din Rovinari. Pentru a-i hrăni aceasta parcurgea pe jos, zilnic, 18 km până în Rovinari de unde aduna resturi de la o cantină, pe care le transporta acasă cu un căruţ. În urmă cu circa doi ani viaţa grea şi-a spus cuvântul, Ana suferind un atac cerebral, fiind internată mai mult timp. Câinii pe care îi avea au fost luaţi de asociaţia ProAnimal şi duşi în adăpostul din Târgu-Jiu. După ce a ajuns din nou acasă femeia a strâns alţi câini susţinând că aceste animale merită un adăpost.

Încălzită 7 zile de câini

În urmă cu aproximativ o săptămână vecinii Anei au început să bănuiască că ceva rău s-a întâmplat, nemaivăzând nici câinii, nici pe aceasta şi nici fum pe coş de mai bine de şapte zile. Oamenii au alertat autorităţile locale care s-au deplasat la locuinţa femeii şi care au găsit-o în pat, într-un frig cumplit, acoperită de câini. Vecinii şi reprezentanţii primăriei susţin că animalele sunt cele care au ţinut-o în viaţă, protejând-o cu trupurile lor. Deoarece avea un picior rupt, femeia a fost transportată la spitalul din Târgu-Jiu pentru a primii îngrijiri medicale, iar câinii au fost ridicaţi de asociaţia de protecţie a animalelor ProAnimals şi duşi în adăpostul acesteia din Târgu-Jiu. Şi reprezentanţii asociaţiei au fost impresionaţi de loialitatea de care au dat dovadă aceste animale: „ Este încă o dovadă de maxim devotament al câinilor! Această femeie este în viaţă pentru că ei au stat cu ea şi au încălzit-o. Trist este că Ana, dorind să moară, a decis ca şi câinii să aibă aceiaşi soartă, ceea ce înseamnă rău tratament şi cruzime faţă de animale, fapt care reprezintă infracţiune. În altă conjunctură i-am fi făcut plângere penală şi ar fi riscat închisoare de la şase luni la trei ani. Are, însă, probleme psihice şi este important acum să o ajutăm să depăşească aceste momente. Am luat câinii care erau într-o stare de inaniţie şi deshidratare avansată, acum sunt în siguranţă la adăpostul nostru“, a declarat Carmen Şerbănoiu, preşedintele asociaţiei.

La mâna autorităţilor

Dacă animalele sunt acum în siguranţă, soarta Anei depinde de bunăvoinţa autorităţilor din Fărcăşeşti, mai exact de reprezentanţii primăriei. După ce va fi externată, neavând nici o rudă, Ana va trebui să se întoarcă în locuinţa sa şi să rabde, cât va putea, frigul cumplit al iernii. Să sperăm că totuşi autorităţile îşi vor face datoria şi vor avea în vedere acest caz social, oferindu-i un adăpost măcar până în primăvară.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here