Puştii Pandurilor au făcut instrucţie cu campioana Serbiei!

312

Pandurii poate să-şi pună baza şi în tineri! Aceasta ar putea fi una dintre concluziile de până acum ale stagiului de pregătire din Slovenia, unde echipa antrenată de Petre Grigoraş s-a prezentat peste aşteptări, dacă ne gândim că trupa gorjeană a pierdut în pauza de vară 10 dintre jucătorii care au evoluat constant  în sezonul 2015/2016.

După două rezultate de egalitate cu echipele din Croaţia, NK Osijek(0-0) şi Dinamo Zagreb(1-1), gorjenii au defilat cu Steaua Roşie Belgrad, scor 4-2. Mai mult, succesul din meciul cu campioana Serbiei a fost obţinut cu 8 jucători care au mai puţin de 21 de ani. Deşi Petre Grigoraş a rulat aproape tot lotul, trei dintre golurile marcate în această partidă au fost reuşite de jucătorii tineri proveniţi de la echipa a doua.

Filmul meciului:
Fotbaliştii noştri au început jocul ca “din tun”, iar după numai 4 minute Rodemis Trifu a găsit drumul spre gol cu un şut bine plasat la colţul lung. Sârbii au reuşit egalarea cu puţin timp înainte de pauză, prin golul lui Katai. În mitanul secund, Pandurii a revenit la conducere după ce Pleaşcă a transformat fără probleme un penalti. Cu orgoliul rănit, adversarii nu au cedat teren şi au revenit, rapid, în joc prin Lukovic. Soarta meciului a fost pecetluită de dubla lui Adelin Pîrcălabu, fotbalist convocat în premieră la un stagiu de pregătire cu prima echipă.

Răducan spune că fotbalul din Gorj nu are cum să moară
Entuziasmat de succesul cu sârbii, preşedintele Pandurilor, Narcis Răducan, a declarat că victoria îi va 5-VOICULERTmotiva şi mai mult pe fotbaliştii care au avut mai puţine şanse până acum. Interesant este că echipa din oraşul lui Brâncuşi ar putea conta pe mai mulţi jucători din propria pepinieră, dacă actuala conducere nu va reuşi să vândă în timp util cel puţin doi fotbalişti. Pandurii “se chinuie” să facă bani din cedarea lui Hora pentru a legitima cel puţin 4-5 jucători în această vară. De altfel, antrenorul Petre Grigoraş s-a arătat îngrijorat de faptul că are un lot subţire, deşi meciurile oficiale bat la uşă.
“După egalul cu Dinamo Zagreb, victoria împotriva echipei Steaua Roşie Belgrad, care a folosit toți titularii în teren, reprezintă o victorie mare, de moral pentru tinerii noştri jucători, dar şi o confirmare că, indiferent de pierderi, fotbalul merge înainte pe un făgaş bun în Gorj”, a declarat Răducan pentru site-ul oficial al clubului.
De altfel, părerea că mai mulţi jucători de la echipa a doua pot evolua fără probleme şi la prima formaţie a fost împărtăşită şi de alţi antrenori de la Centrul de Copii şi Juniori. Chiar fostul manager sportiv de la Pandurii, Robert Bălăeţ, declara acum două săptămâni: “Dacă nu vor fi bani la Tg-Jiu, tinerii vor primi credit şi nu se vor face de râs”.
Trebuie menţionat faptul că echipa lui Grigoraş le-a administrat vecinilor de la Dunăre prima înfrângere din perioada de pregătire şi, aici, vorbim de o formaţie care săptămâna viitoare va susţine un prim meci în preliminariile Champions League.

Voiculeţ a semnat pe 2 ani!
Conducerea Clubului Pandurii Tg-Jiu a oficializat transferul lui Claudiu Voiculeţ. Acesta a semnat un contract valabil pentru două sezoane şi revine astfel sub comanda lui Petre Grigoraş. Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani a mai evoluat pe Stadionul Municipal din Tg-Jiu, în perioada 2010 – 2013, şi s-a aflat cu echipa de la începutul cantonamentului din Slovenia. Ultima oară a evoluat la ASA Tg-Mureş. Voiculeţ are un CV care mai cuprinde formaţiile Farul Constanţa, Internaţional Curtea de Argeş sau CFR Cluj. Cifrele acestuia la nivelul primei ligi nu sunt de neglijat, jucătorul bifând 273 de meciuri în campionatul intern şi 22 de jocuri în Cupa României. De asemenea, Voiculeţ este vicecampion al României alături de Pandurii în 2013. Preşedintele clubului, Narcis Răducan, s-a declarat foarte mulţumit că fotbalistul a ales să evolueze din nou pentru gorjeni: “Claudiu Voiculeţ este unul dintre cei mai buni mijlocaşi ai primei ligi şi are locul său în istoria fotbalului gorjean. Mă bucur că a semnat pentru următorii doi ani, va fi un real câştig pentru echipă”.
Cătălin Pasăre

Pandurii Târgu Jiu – Steaua Roşie Belgrad: 4-2 (1-1)
Stadion: NK Krsko
Au marcat: min. 4 Trifu, min. 50 Pleaşcă, min. 68 şi 86 Pîrcălabu /min. 42 Katai, min. 57 Lukovic
Pandurii: Lazar (46 Stanca) – Pleaşcă (80 Mărgărit), Bunoza, Vasiljevic (85 David), Acsinte (46 Grecu), Răuţă (85 Predescu), Nistor (85 Dănăricu), Voiculeţ (67 Pîrcălabu), Trifu (46 Bărbuţ).
Steaua Roşie: Kahriman – Cvetković, Fibel, Lukovic, Ibanez (55 Ristić), Donald, Kanga, Avramovski, Katai, Srnić (69 Ruiz), Vieira (64 Sikimić).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here