Pustai, mulțumit că nu a luat gol

279

Pandurii nu se regăsește, pierde puncte importante în lupta pentru îndeplinirea obiectivului, însă antrenorul mai crede în visul european și vede și lucruri bune în ultima evoluție a echipei de pe teren propriu.

Sistemul 4-4-2 de la care Pustai aștepta rezolvarea problemelor echipei sale din atac nu a reușit să ofere soluțiile cele mai bune în condițiile în care Breeveld și Anton nu au putut acoperi bine terenul, spune tehnicianul Pandurilor.
„Am încercat să începem într-un 4-4-2, dar atât Giusti cât şi Matulevicius nu sunt în formă maximă. Mă bucur de Matulevicius, l-am şi lăsat tot jocul în teren pentru că se vede o luminiţă la capătul tunelului. Cu el în teren parcă a fost altceva, au fost câştigate multe dueluri, aproape toate mingile jucate pe el a avut câştig de cauză. În acest modul în prima parte, Breeveld şi Anton nu au acoperit bine terenul. La pauză l-am schimbat pe Bratu, care avea cartonaş galben şi l-am schimbat în ideea de a mai introduce încă un mijlocaş, pe Nistor. Am riscat puţin, Breeveld avea datoria să facă superioritate la mijloc şi pe apărare să se retragă lângă Erico. A fost mai bine, am arătat mai bine, ne-am şi creat mai multe situaţii pe un joc mai bun cu o posesie şi construcţie mai bună. Dar destul de puţin faţă de ce ne dorim”, a explicat Cristi Pustai ce a dorit de la echipa sa în meciul cu Săgeata.

A riscat cu Matulevicius
Cristi Pustai s-a arătat mulțumit de faptul că echipa sa a terminat meciul fără a încasa gol, precum și de faptul că Matulevicius a revenit într-un meci oficial. Tehnicianul Pandurilor a riscat nu doar trimițându-l din primul minut pe teren, ci și ținându-l acolo până la fluierul final:    „Până la urmă e bine că nu am primit gol, este al doilea meci consecutiv în care nu am luat gol şi că Matulevicius a revenit şi a jucat 90 de minute. Mi-am asumat un risc cu Matulevicius. La un moment dat am vrut să-l schimb cu Shamsin, dar evoluţia lui Buleică m-a determinat să-l introduc pe Ciucur. N-a dat roade nici această schimbare. Am avut câteva situaţii…”, a mai declarat antrenorul pandurilor.

Redutabili la fazele fixe?
Cristi Pustai gândește o echipă care să aibă un mare atu, acela al fazelor fixe. Până acum i-a lipsit Matulevicius, iar acum Elton s-a accidentat, însă pe viitor speră ca avându-i pe toți în teren să poată să decidă în favoarea sa rezultatul partidelor: „Am încercat să înscriem din faze fixe, am avut o talie bună, dar ne-a lipsit Elton, un jucător puternic. Era altceva cu Elton la toate fazele fixe, aţi văzut că Erico, din exces de zel, a stricat anumite faze. Dacă mai aveam încă un jucător la fel de puternic era altfel, şi, împreună cu Matulevicius, la fazele fixe o să devenim o echipă puternică”, spune Cristi Pustai. Acesta este convins că aceasta ar putea fi cheia deblocării echipei, care ar marca mai ușor: „Dacă vom marca un gol altfel o să fie jocul. Noi încă nu am reuşit să înscriem. Aici este o probelmă. Este o criză şi e foarte important să marcăm. Probabil după ce vom marca un gol, echipa adversă nu o să mai rămână în apărare…”, a mai declarat Pustai.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here