Pușcărie cu suspendare pentru delapidare către foştii angajaţi ai lui Sarcină

422

Trei foști angajați ai unei firme care îi aparține omului de afaceri Nicolae Sarcină, GTPD SRL, au fost condamnați, ieri, la închisoare cu suspendare, după ce au fost trimiși în judecată și acuzați că, au delapidat din banii societății. Pe parcursul procesului, cei trei inculpați au povestit cum procedau pentru a-și rotunji veniturile, ei declarând că luau din banii primiți pe marfa vândută în ideea că, lipsa în gestiune nu va fi observată imediat sau vor pune la loc suma “împrumutată”, lucru pe care nu l-au mai făcut.
Daniel Claudiu Dan a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani și 4 luni pentru delapidare în formă continuată. Constantin Laurențiu Stoichițescu a primit și el 1 an și 2 luni de pușcărie, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani și 2 luni. Pedeapsa cea mai mare, de 2 ani, a fost dispusă pentru Ionel Nicolae Anghel, executarea fiind, de asemenea, suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani.
Cei trei inculpați trebuie acum să restituie firmei la care au lucrat toți banii pe care i-au furat de-a lungul timpului, prejudiciul nefiind deloc unul de neglijat. “Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă S.C. GTPD S.R.L. şi obligă în solidar inculpaţii să plătească părţii civile suma de 146.888,94 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale. În baza art. 397 alin. 2, 4 Cod pr. pen., menţine măsura sechestrului asigurător instituită asupra autoturismului marca Opel Tigra aparţinând inculpatului Stoichiţescu Laurenţiu-Constantin, până la concurenţa sumei de 5.000 lei.
În baza art. 274 alin. 1 Cod pr. pen, obligă inculpaţii la plata către stat a sumei de 1.200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare”, se arată în decizia instanței, care nu este una definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here