Pușcărie cu executare pentru doi polițiști gorjeni

292

Tribunalul Caraș Severin a dat ieri sentința în cazul celor doi polițiști gorjeni acuzați că în urmă cu câțiva ani au snopit în bătaie un localnic din Stoina, pe care l-au confundat cu un hoț, omul fiind rupt în bătaie chiar în sediul postului de Poliție din localitate. Agenții Bogdan Eugen Papuzu și Constantin Cosmin Militaru și-au aflat acum pedepsele, care nu sunt definitive, instanța dispunând ca ei să facă închisoare pentru faptele de care sunt acuzați.
Astfel, pedeapsa cea mai mare, de 14 ani cu executare, a fost dispusă pentru Militaru, în timp ce colegul său are de executat 13 de ani pușcărie. Amândoi au fost găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de omor, ei fiind obligați să suporte și cheltuieli judiciare de câte 15.000 de lei fiecare. În plus, sora bărbatului decedat, Domnica Gheorghe, ar urma să primească de la aceștia despăgubiri de 150.000 de lei, cu titlul de daune morale, femeia fiind cea care a avut grijă de fratele său după ce polițiștii l-au adus pe acesta acasă snopit în bătaie.
Până acum agenții au declarat mereu că sunt nevinovați și că nu au comis asemenea fapte, ei având posibilitatea să conteste în continuare sentința și să își pledeze nevinovăția la instanța superioară. În vara lui 2012 însă ambii au fost reținuți pentru câteva luni au și fost arestați preventiv, perioada petrecută în spatele gratiilor urmând să fie scăzută din pedeapsa decisă de instanță, după ce aceasta va rămâne definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here