Puşcăriabilii din puşcării – Încrengături gorjene şi severinene, via Craiova !

181

O vreme, ne-am lăsat păgubaşi, renunţând la a mai scrie despre puşcăriabilii din puşcării. Crezând că după ce la cârma ministerului Justiţiei a venit Titus Corlăţean, se vor relua unele dosare întocmite de DNA Gorj, dar şi din alte judeţe, privind fraudarea a vreo 2,5 milioane de euro într-un Proiect program POSDRU, bani de la Comisia Europeană, din care făcea parte şi Penitenciarul Târgu Jiu.

Partea fraudată la Gorj ajungând la vreo 80.000 de euro! Cum ministrul Titus Corlăţean a stat prea puţin la Justiţie, iar acum nu există ministru, premierul Victor Ponta asigurând un interimat ce nu-i permite să se ocupe serios şi de imensele probleme aflate acolo încă nerezolvate, rămânem cu speranţa de mai bine. Şi de mai curând.

Col(r) Marin Cone, încătuşat pentru corupţie!
Mă rog, este vorba de un fost şef al Serviciului Siguranţă de la Penitenciarul Craiova, prins în flagrant în timp ce primea sume grase de bani pentru a „aranja” în mai bine situaţia unor puşcăriaşi. Nu doar de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă(PMS) Craiova, ci şi la penitenciare surori. Cu regim deschis sau semideschis, aşa cum sunt Penitenciarele Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, puşcării la care se fac învârtelile cele mari! Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Dolj, care lucrau sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj şi cu sprijinul tehnic al SRI l-au prins în flagrant de trafic de influenţă pe colonelul în rezervă Marin Cone, fost ofiţer cu funcţie de conducere la PMS Craiova. El e acuzat că a cerut şi a primit de la doi denunţători sume mari de bani spre a interveni pe lângă persoane din conducerile penitenciarelor din Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin, unde erau încarceraţi fratele şi fiul denunţătorilor, cu scopul de a-i transfera la penitenciare din Craiova. De acolo, de unde, cu toată maxima siguranţă, a scăpat mai anii trecuţi şi celebrul Gorbunov. Başca faptul că la Craiova se putea schimba regimul de detenţie, adică de încarcerare şi se intervenea mai uşor la comisia care analiza punerea în libertate mai înainte de termen.

Sacrificarea lui Cone, salvarea lui C. Bălă!
Dacă la Cazul Gorbunov, colonelul activ pe atunci, Marin Cone, fusese pensionat-sacrificat, mai tânărul Comisar Constantin Bălă a scăpat basma curată la scandalul de atunci. El a fost făcut pierdut de Chestorul Ioan Băla, director al ANP, prin detaşarea şi înscăunarea ca director fără concurs la Penitenciarul Târgu Jiu, de unde-a plecat ca demis la solicitarea DNA Gorj. Muşamalizat de Chestorul Ioan Băla, Cazul Gorbunov ar putea fi redeschis şi acum, dacă Justiţia ar vrea! Mai exact de către Parchetul Curţii de Apel Craiova, căci la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova s-au făcut mari găinării.

Ca şi ex-ul C. Bălă, Col(r) Marin Cone fusese implicat în Cazul Gorbunov !
Şi colonelul în rezervă Marin Cone fusese implicat în eliberarea condiţionată a moldoveanului Serghei Gorbunov, ca şi fostul director al Penitenciarului Târgu Jiu, Constantin Bălă, demis de DNA Gorj, în urma dosarului întocmit, la acea vreme, de procurorul DNA Gorj Dănuţ Volintiru. Demis/destituit de la cârma Penitenciarului Târgu Jiu, dar detaşat la Craiova şi liber ca toate păsările cerului! Revenind la cazul reţinerii pentru 29 de zile a colonelului în rezervă Marin Cone, la Craiova, sunt semne clare că nici Şeful Serviciului Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, ca şi directorul plin ec. Ion Popescu, ambii de la Penitenciarul Târgu Jiu, nu au somn bun în nopţile acestea.

Ghişefturi mărunte: 50 milioane lei, lunar, la Târgu Jiu!
Şi, apropos, de directorul interimar al Penitenciarului Târgu Jiu, Marin Calotă, detaşat acum la Craiova. Despre perioada cât a coordonat Penitenciarul Târgu Jiu, se spune că numai din manevrele cu telefoane mobile câştiga, în plus faţă de leafa grasă, nu mai puţin de 50 de milioane de lei lunar. Sunt încrengături multe şi deloc mărunte. Asupra cărora. Cândva, Justiţia sperăm că se va pronunţa! (Va urma)
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here