Puşca şi cureaua lată, împuşcat în loc de vulpea turbată… – Tatăl primarului de la Bărbăteşti, rănit la vânătoare

104

New ImageNoul sezon de vânătoare la mistreţi a început la sfârşitul săptămânii trecute în mod oficial, dar startul nu a fost tocmai unul fericit pentru un vânător din Gorj. Tatăl primarului din Bărbăteşti a ajuns sâmbătă seara la spital după ce o alică trasă după o vulpe l-a nimerit pe el chiar în „burtică”, după cum afirmă vânătorul rănit.

Leziunile suferite de acesta nu i-au pus viaţa în pericol.

Incidentul s-a produs pe un fond de vânătoare din comuna Licurici, acolo unde Ion Ştefănescu, de 63 de ani, a ales că meargă după mistreţi împreună cu câţiva prieteni de-ai săi. După aproape 40 de ani de tras cu puşca, bărbatul a simţit pe pielea lui cum este să te găurească o alică rătăcită prin pădure. „Am ieşit la vânătoare de mistreţi şi o alică rătăcită a ajuns direct la mine în burtică. Eram mai mulţi, unul dintre colegi a dat să tragă după o vulpe şi când a luat-o în bătaia puştii s-a nimerit ca o alică să ajungă la mine. Una singură m-a nimerit şi aia m-a rănit pentru că eram îmbrăcat doar într-un tricou. A fost vremea caldă, că dacă era ceva mai rece şi aveam o haină mai groasă nu mai mă rănea, probabil o găseam prin vreun buzunar”, spunea, glumind, de pe patul de spital, bărbatul rănit sâmbătă la vânătoare.

Ion Ştefănescu este vânător de la începutul anilor 70 şi până acum nu a mai avut parte de un astfel de incident. De data aceasta însă şi-a anunţat imediat rudele, el fiind adus la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu înainte ca lucrurile să se complice. „Eram acasă şi chiar tata mi-a dat un telefon ca să-mi spună că i s-a întâmplat un accident. Mi-a zis că nu e ceva grav şi s-a văzut şi la radiografie că e o alică, dar îngrijorat am fost şi sunt. Acum sper doar ca el să se facă bine cât mai repede”, a spus Sorin Ştefănescu, primarul din Bărbăteşti şi fiul bărbatul rănit. Ginerele vânătorului accidentat a venit şi el la spital, mai ales că amândoi fuseseră după mistreţi prin pădure, nefiind prima dată când pasiunea comună îi scotea în mijlocul naturii. Şi el era bucuros că medicii constataseră că rana nu este una deosebită, întâmplarea făcând ca de gardă să fie ca medic chirurg dr Gheorghe Neaţă, directorul spitalului judeţean de urgenţă din Târgu Jiu. „Este un accident minor de vânătoare, iar starea de sănătate a pacientului este una bună. Nu pune probleme deosebite”, a dat asigurări Neaţă, pacientul fiind supus ieri unei intervenţii chirurgicale pentru a scăpa de alica rătăcită prin „burtica” sa.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here