Punctul de relaxare de la Socu cere ajutor

272

Apropierea sezonului estival m-a făcut să-mi aduc aminte de un loc aflat pe cursul Gilortului, descoperit pe la jumătatea anului trecut şi care mi-a rămas în minte.

În dreptul satului Socu aparţinând comunei Bărbăteşti râul parcurge o porţiune de o frumuseţe şi un pitoresc aparte. Vegetaţia abundentă de pe maluri şi cursul apei, când lin şi adânc urmat de o succesiune de praguri şi repeguşuri, iar mai apoi din nou o succesiune de “toaie” cum se spune în zonă, desfată privirea şi poate oferi fie chiar pentru puţin timp relaxarea pe care o dorim cu toţii în mijlocul naturii.
2Localnicii au amenajat pe malul Gilortului un izvor şi chiar o mică troiţă cu icoane pictate pe lemn, iar în apropierea apei pe un banc de nisip cu o fineţe ce ar putea fi folosită fără probleme la construcţia clepsidrelor o masă cu băncuţe de lemn pentru cei care veniţi prin aceste locuri să-şi poată organiza un picnic în toată regula. Am trecut cu puţin timp în urmă prin acele locuri şi încă o dată am fost impresionat de pitorescul locurilor ce ar putea fi lesne introduse în orice program de relaxare ori pescuit pe râuri la nivel local şi nu numai.
3Păcat că datorită umidităţii permanente ori a viiturilor din toamnă şi primăvară, băncuţele şi masa s-au deteriorat, iar intervenţia sătenilor ori poate a oamenilor pădurii din zonă ar fi necesară dacă s-ar putea pentru repararea ori înlocuirea trunchiurilor de lemn putrezite. Ar fi un lucru benefic şi nu în ultimul rând o faptă bună, care va atrage cu certitudine un gând bun atât din partea noastră, cât şi a multora din cei care probabil vor poposi nu peste mult timp prin acele locuri la plaje, pescuit ori pur şi simplu pentru o relaxare la iarbă verde.
Mugurel Petrescu

45

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here