Punctul care reaprinde speranţa! Pandurii a remizat cu FC Voluntari

331

Pandurii a obţinut un egal preţios în deplasarea de la Voluntari şi se menţine pe locul ce duce la baraj. Echipa lui Flavius Stoican era obligată să scoată cel puţin un punct din meciul cu ilfovenii, având în vedere că Timişoara obţinuse o victorie mare la Botoşani. Gorjenii au avut în Răzvan Stanca un adevărat înger păzitor, în timp ce Balaur a greşit decisiv la golul oaspeţilor.

Filmul meciului:
Min. 19: Deac a scăpat singur cu Stanca, dar portarul Pandurilor a intervenit inspirat şi l-a blocat pe jucătorul advers
Min. 21: Presiunea gazdelor se accentuează, iar şutul lui Novac trece puţin pe lângă poarta lui Stanca.
Min. 26: GOL FC Voluntari! Deac a reuşit să reia în plasă din careul mic, după un corner.
Min. 27: Stanca l-a blocat, încă o dată, excelent pe Deac, după ce fotbalistul de la Voluntari fusese găsit cu o pasă foarte bună dată de Cernat.
Min. 36: GOL Pandurii! Surugiu a restabilit egalitatea după o acţiune bună a lui Firţulescu. Mijlocaşul stânga al Pandurilor a recuperat o minge în apropierea careului advers şi i-a pasat excelent coechipierului său.
Min.52: Maftei şutează pe colţul scurt dintr-o lovitură de la marginea careului, dar Stanca este la post.

Stoican: “Avem o ambiţie foarte mare”
Egalul din această rundă l-a mulţumit pe antrenorul Pandurilor, Flavius Stoican, care a declarat că echipa sa va evolua cu dăruire în play-out. “Am scos un punct foarte important, pentru noi abia acum a început campionatul. A fost prima etapă, am șters tot ce a fost până acum, am văzut unde am greșit, iar acest punct este foarte important pentru moralul echipei. Adversarii știu că au o oarecare liniște când urmează meciul cu noi, dar pe teren lucrurile stau cu totul diferit, pentru că suntem o echipă cu ambiție foarte mare. Noi avem salarii mici, suntem în regulă, suntem la zi, dar chiar dacă sunt mici, noi trebuie să demonstrăm pe teren că merităm chiar și acești bani puțini. Suntem patru echipe angrenate în această luptă, noi, Târgu Mureș, Timișoara și Chiajna. Bineînțeles că ne interesează și rezultatele celorlalte echipe”, a declarat antrenorul gorjenilor. Dragoş Firţulescu, omul care a stat la baza acţiunii care a adus egalarea, este convins că Pandurii nu şi-a atins încă potenţialul. “Suntem mulțumiți, pentru că orice punct contează. La final, când se va trage linie, cred că va conta foarte mult și acest punct. Voluntari are o echipă valoroasă, cu jucători foarte buni, însă la noi e clar că jucăm din ce în ce mai bine de la meci la meci. Unii prieteni ne spun că le suntem inferiori celorlalte echipe și că vom retrograda, dar eu zic că se vede că noi progresăm în fiecare partidă. Continuăm să muncim și noi credem în șansa noastră”, a spus Firţulescu.

FC Voluntari – Pandurii Tg-Jiu: 1-1 (1-1)
Au marcat: Deac 26` / Surugiu 36`
FC Voluntari: Balauru – Filipov, Balaur, Maftei, Acsinte – Novac, Lazăr (Ionescu 69`), Marinescu (Curelea 82`) – Deac (Căpățână 64`), Cernat, Ivanovici Rezerve: Gavrilaș, Coman, Hrvoje, Voduț. Antrenor: Dinu Todoran
Pandurii: Stanca – Negoiță (Nwabueze 81`), Ene, Ilie, Bușu – Zaina, Cioinac (Tătaru 69`) – Hlistei, Surugiu, Firțulescu – Negruț (Hamed 85`). Rezerve: Popescu, Păcurar, Pîrcălabu, Brînzan. Antrenor: Flavius Stoican
Arbitrii: Horațiu Feșnic, Miclos Nagy, Gero Szabo

Deac: “Am dominat tot meciul”
Remiza nu i-a mulţumit şi pe jucătorii gazdelor. Autorul primului gol, Gabriel Deac, a declarat că echipa sa a pierdut două puncte. “Din păcate, am scos doar o remiză. Am dominat meciul de la un capăt la celălalt și am primit gol pe o greșeală a noastră. Așa a fost să fie, poate în următoarele meciuri o să avem noi o ocazie și o să câștigăm. Noi am încercat să trecem peste această schimbare de antrenor. Suntem foarte apropiați de cei doi antrenori interimari, mai ales că Dinu Todoran a fost colegul nostru. Eu o să mă pregătesc la fel de bine, indiferent de antrenor” , a spus Deac.
“Suntem dezamăgiți, ne-am pregătit foarte bine săptămâna aceasta, chiar meritam să câștigăm. A fost destul de dificil, dar suntem alături de Dinu Todoran. El, împreună cu Cornel Dobre, formează o echipă foarte bună. Eu vreau să le mulțumesc celor de la Voluntari pentru că au încredere în mine. Este foarte bine că m-am întors acasă și sper să am evoluții cât mai bune”, a declarat fostul craiovean, Andrei Ionescu. “Meritam mai mult, chiar dacă în a doua repriză am jucat haotic. Din păcate, nu scăpăm de aceste greșeli personale. Săptămâna aceasta o să tragem un semnal de alarmă, pentru că dacă nu ne trezim, vom avea mari probleme”, a recunoscut “secundul” Cornel Dobre.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here