Punctele sanitare din Licurici și Totea, fără apă și cu grupuri sanitare EXECRABILE! DSP Gorj i-a amendat pe soții Hurezanu și au închis ambele unități

1766

Cele două puncte sanitare din comuna Licurici, la care lucrează dr.Constantin Hurezanu și soția acestuia, tot de profesie medic, funcționează fără autorizație și asta de ani buni, spațiile nefiind dotate cu apă curentă, unul singur având o toaletă în afara clădirii, desprinsă fiind parcă din Evul Mediu. O declară un cetățean al comunei care a semnalat, recent, Direcției de Sănătate Publică Gorj condițiile în care lucrează cei doi doctori Hurezanu, la punctele de lucru pe care și le-au constituit în afara cabinetului medical, care funcționează conform legii. Localnicul susține că în aceeași încăpere de trei metri pătrați medicii, respectiv consultă zeci de pacienți, fumează în incintă și nu se spală pe mâini între consultații, deoarece nu au apă curentă în cabinet.

Cetățeanul, reîntors de puțin timp din străinătate, spune că a rămas șocat de condițiile în care se desfășoară actul medical în comuna Licurici, cele două puncte sanitare unde prestează doctorii Hurezanu neavând minimul de condiții cerute de lege. Potrivit reclamantului, spațiile nici nu pot fi autorizate, deoarece nu îndeplinesc cerințele de construcție, nefiind dotate cu grup sanitar ori sală de așteptare. Omul susține că activitatea în aceste spații frizează penalul, deoarece prezintă pericol social, medicii sunt plătiți de Casa de Asigurări de Sănătate contrar legii.
,,Au vaccinat copiii mici, direct la domiciliile părinților, deși legea interzice acest lucru. Doctorul fumează în cabinet, refuză să ofere rețete gratuite tuturor copiilor, făcând asta preferențial, și la prezența Curții de Conturi la Primăria Licurici inspectorii au găsit nereguli privind acordarea de către instituția publică a spațiilor ocupate de familia Hurezanu. Practic, aceștia ocupat trei spații publice fără să plătească chirie primăriei, și asta pe o mai lungă perioadă de timp.
Ajunși în instanță, doctorul Hurezanu a fost obligat să achite chiria aferentă pe toată perioada cât a ocupat spațiul respectiv, fără să plătească un leu, fiind obligat astfel să scoată zeci de mii de lei din buzunar. M-am adresat DSP legat de situația din cele două puncte de lucru, iar cei de acolo i-au amendat cu o sumă modică, 2000 de lei, și le-au închis aceste puncte de lucru care au funcționat ani în șir fără autorizații”, a declarat Văcaru Ion Valentin. De altfel, DSP Gorj a confirmat prin purtătorul de cuvânt al instituției, Elena Pițian, că cele două puncte de lucru au fost închise până când doctorii vor intra în legalitate, în timp ce deținătorul spațiilor a fost amendat.

Doctor non-stop
Cetățeanul ne-mulțumit susține că neregulile dr.Hurezanu nu s-ar opri aici, deoarece acesta ar face gărzi masiv la Centrul de Permanență Logrești, peste 13 pe lună, fapt care l-ar împiedica să și lucreze în cele 3 puncte pe care le are în Licurici. Văcaru menționează că doctorul ar încasa astfel sume mari de bani și din această activitate atât el, cât și soția care lucrează în același centru din Logrești.
Ca să funcționeze centrul de permanență are nevoie de un număr de 4-5 salariați. La Logrești s-ar fi adus însă medici pensionari din județ pentru a figura în schema de personal, primind câte o gardă pe lună. În rest lucrează familia Hurezanu, doctorul fiind cel care este în permanență acolo făcând de cele mai multe ori și gărzile soției. Cel puțin asta spun cetățenii din zonă, susține reclamantul Văcaru.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here