Punct. Şi de la capăt!

329

Mă gândeam să nu mai pomenesc nimic despre referendumul abia încheiat cu o decizie nedemocratică a CCR. Aparent, n-o să mai recidivez. Numai că, pe internet, am găsit un banc sinistru, cu trei eroi implicaţi în acea mimare a democraţiei.

Bancul respectiv sună cam aşa: <<Băsescu, Crin şi Ponta naufragiază pe o insulă pustie. Aflaţi pe plajă, Crin se erijează în conducător al grupului şi propune ca fiecare să o ia în altă direcţie ca să-şi sporească şansele de a găsi resurse pentru supravieţuire. Se despart. Crin merge prin pădure, caută, ciuleşte urechile, dar degeaba! Nici urmă de ceva comestibil, cât de cât! Într-un final, ajunge într-un luminiş, în care Băsescu îşi făcea grătar! „Bravo, Băsescule! Măi Traiane, eu întotdeauna te-am admirat. Ştii să te descurci în orice situaţie, se vede că ai fost marinar. Ce mai, eşti tare! Auzi, între noi fie vorba, mie Ponta acesta nu mi-a plăcut niciodată”. La care Băsescu răspunde sec: „Nu-ţi place, nu mănânci!”>>
Este o sinistră şi canibală glumă, dar tare am vrea ca acea insulă pustie să nu fie România. Unde, totuşi, se mai găseşte câte ceva de mâncare, deşi preţurile au luat-o razna. Fie din pricina crizei, fie a secetei şi a sărăciei îngrozitoare în care-a ajuns ţara prost guvernată şi lăsată datoare la FMI pentru vreo trei-patru generaţii, care-ar însemna minimum 70-80 de ani.
În vreme ce primul ministru Victor Ponta se afla la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni, unde-a solicitat amânarea sau mutarea la Bruxelles a congresului PES, care ar fi urmat să se desfăşoare la Bucureşti, în 28-29 septembrie, tocmai pentru ca acest eveniment să nu fie „umbrit” de luptele politice interne, Guvernul Ponta lucrează.
Vicepremierul şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, a avut o întâlnire de lucru la sediul Guvernului cu miniştri care au atribuţii spre a analiza Autoritatea naţională de Audit şi găsirea de soluţii mai eficiente pentru gestionarea programelor finanţate din fonduri comunitare.
S-a procedat şi la o rectificare bugetară, fără a se face publice sumele tăiate de la unele ministere şi cât s-a suplimentat la altele. Cert este că Guvernul s-a angajat să limiteze, în al doilea semestru, cheltuielile pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene, din pricina întreruperii rambursărilor, şi să nu utilizeze în acest scop banii din privatizări sau sumele necheltuite de la Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, potrivit scrisorii de intenţie convenite cu FMI.
*
Revenind la solicitarea preşedintelui PSD, Victor Ponta, către PSE, însuşi liderul Grupului Social-Democraţilor din Parlamentul European a confirmat că cererea aceasta a venit din partea PSD, nu cum se lansase ieri o diversiune în presa băsistă. În plus, liderul Grupului S&D din PE, Hannnes Swoboda se mai întreabă pe Twitter dacă „Traian Băsescu va fi preşedintele tuturor românilor sau va continua să fie partizan?”
P.S. Cu toate greutăţile, Cabinetul Ponta are toate şansele să administreze bine ţara, iar la sesiunea Parlamentului, ce va începe luni, şi din ale cărui fonduri s-a tăiat masiv la rectificarea de ieri, să se mai croiască legi bune. Altfel, din 15 septembrie, USL îşi va cunoaşte listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din decembrie. Lupta pentru recâştigarea electoratului trebuie să continue. De la capăt
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here