Punct pentru salvare

305

Pandurii nu a reușit ceea ce și-a propus la Botoșani, adică o victorie care să le dea moralul necesar abordării finalei Cupei Ligii și liniștea unui final de campionat în care retrogradarea să nu mai fie o sperietoare, dar nici nu a pierdut, ceea ce reprezintă, orice s-ar spune, un plus pe ambele fronturi.

Pe cât de mult și-a dorit Edi Iordănescu victoria, pe atât s-a temut să nu piardă, un eșec la Botoșani putând fi fatal echipei târgujiene într-un final de campionat în care formaţiile din subsolul clasamentului obțin mai multe puncte decât în tot sezonul. Meciul de la Botoșani a început cu câteva semnale de alarmă trase de incursiunile lui Martinus, Momcilovic și Nicoară având mult de furcă în primele zece minute de joc. Gorjenii au fost aproape de a schimba tabela încă din minutul 13, dar golul marcat de Mihai Roman a fost anulat, offside-ul fiind evident. Cordoș avea să înscrie și el în minutul 24, cu o lovitură de cap din 5 metri după o lovitură liberă executată foarte bine de Shalaj. Chiar dacă gazdele au invocat din nou un offside, Ovidiu Hațegan a arătat centrul terenului și Pandurii lua avantaj pe tabelă. Pandurii a căutat desprinderea, dar Nicoară nu a ajuns la o centrare în fața porții trimisă de Răduț în minutul 27. În loc de 2-0 pentru elevii lui Iordănescu, scorul a devenit 1-1 din minutul 31, o lovitură liberă dintr-o poziție asemănătoare celei din care gorjenii au deschis scorul, a fost executată de Croitoru, iar Acsinte a deviat cu capul spre colțul lung învingându-l pe Mingote. Un contraatac rapid al Pandurilor lansat de Anton în minutul 38 a dus mingea la Nicoară, care a centrat pentru Cordoș, dar fundașul pandur a ratat dubla și golul care ar fi putut aduce trei puncte trupei gorjene. Roman și Danci au închis prima repriză cu două șuturi prinse fără probleme de portari, iar repriza a doua aștepta un joc încins, mai ales că la intrarea la cabine s-a iscat un mic conflict după intervenția lui Leo Grozavu, căruia nu i-a picat bine faptul că Matulevicius a căutat unele explicații la brigada de arbitri.

Acalmie după pauză
În ciuda celor întâmplate la începutul pauzei, repriza secundă nu a mai adus nici goluri și nici momente foarte fierbinți la cele două porți. Doar Hadnagy s-a aflat în două rânduri la o distanță foarte mică de gol. În minutul 51 a trimis cu capul defectuos din 6 metri după o centrare a lui Acsinte, iar în minutul 66 a șutat din apropiere în Mingote. Pandurii a replicat doar cu o pătrundere a lui Mrzljak pe un culoar însă șutul croatului a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Lazar păstrând tabela cu scorul stabilit înaintea pauzei.
Grozavu și-a schimbat doi dintre jucătorii de atac, l-a scos pe final și pe Croitoru și a mai dat un jucător mai ofensiv echipei sale, în vreme ce Iordănescu a răspuns cu mutări defensive. Grecu, Elton și Buleică au fost cei trimiși pe teren pe final de joc de către antrenorul gorjenilor mai mult cu scopul păstrării rezultatului decât al forțării unei victorii, Nicoară fiind singurul care a mai încercat să zvâcnească pe contre.

Grecu, primele minute de la revenire
Partida de la Botoșani a fost momentul în care Grecu a jucat din nou pentru Pandurii după o pauză de patru ani, perioadă în care fundașul stânga a evoluat pentru U Cluj, Petrolul și Dinamo. Grecu a fost introdus în minutul 79 în locul elvețianului Shalaj și a fost folosit ca extremă, fără însă a avea vreo acțiune cu care să se facă remarcat. Șansele lui Grecu de a prinde tricoul de titular au fost infime, cel care a acaparat postul de fundaș stânga, sârbul Marko Momcilovic, fiind un adevărat metronom. Evoluțiile plavului au fost extrem de constante, Momcilovic a reușit chiar să marcheze de patru ori și este singurul intregalist din Liga 1. Momcilovic a încasat la Botoșani un cartonaș galben, al treilea din actuala stagiune, ceea ce-l face vulnerabil în ultima etapă, acesta putând termina sezonul cu maximum de minute pe teren doar în situația în care nu va încasa un galben sau nu va fi eliminat la meciul de acasă cu CSMS Iași, și, bineînțeles, dacă Edi Iordănescu va dori să îl trimită în continuare pe teren așa cum a făcut-o mereu de la venirea sa la Târgu-Jiu.

FC Botoșani – Pandurii Târgu-Jiu 1-1 (1-1)
Stadion “Municipal”, Botoșani, spectatori: 3.000
Au marcat: Acsinte (min. 31) / Cordoș (min. 24)
FC Botoşani: Lazar – Patache, Tincu, Oltean, Acsinte – Vaşvari, Danci – Martinus (min. 59 Ivanovici), Croitoru (min. 80 Codoban), Batin – Hadnagy (min. 72 Roussel). Antrenor: Leo Grozavu.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Cordoş, Vasilievici, Momcilovici – Anton, Mrzljak – Nicoară, Răduţ (min. 84 Elton), Shalaj (min. 79 Grecu) – Roman (min. 63 Buleică). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonaşe galbene: Acsinte (min. 25), Oltean (min. 45+1), Tincu (min. 83) / Nicoară (min. 45), Momcilovic (min. 46), Unguruşan (min. 75)
Arbitri: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe. Adiționali: Iulian Dima, Sorin Antonie.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here