Punct final la Gorj la subvenţiile pentru ovine şi caprine

140

ovineLa sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a încheiat campania de depunere a cererilor de solicitare a primei pe cap de animal speciile ovine/caprine din cadrul plăţilor naţionale directe complementare – sectorul zootehnic.

Prima pe cap de animal se acordă crescătorilor agricoli o singură dată pe an, pentru femele ovine şi/sau femele caprine care îndeplinesc următoarele condiţii: efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 capete femele ovine/25 capete femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie 2012; efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei. De asemenea, efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima trebuie să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 20 august 2012.

125.000 de capete

„Campania de depunere a cererilor pentru crescătorii de ovine şi caprine s-a încheiat vineri, 18 mai. Pe parcursul campaniei, la sediul nostru am primit un număr de 796 de cereri de la crescătorii de animale din judeţ. Dintre acestea, o parte au fost pentru solicitarea de subvenţii la specia ovine şi restul la specia caprine. Cei 796 de solicitanţi ce ni s-au adresat până în prezent, au solicitat sprijin pentru aproape 125.351 de capete”, a declarat Corina Dorobanţu, directoarea APIA Gorj.

Controlul la faţa locului se va efectua în perioada 21 mai – 20 august 2012. Animalele pentru care se solicită prima trebuie să fie identificate: cu o crotalie auriculară simplă şi o crotalie auriculară electronică, ambele conţinând acelaşi număr unic de identificare a animalului în cazul animalelor născute începând cu data de 1 ianuarie 2010; cu două crotalii auriculare simple, ambele conţinând acelaşi număr de identificare a animalului, în cazul animalelor născute în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2009. În cazul în care reprezentanţii APIA Gorj constată diferenţe între numărul de animale pentru care se solicită plata primei şi numărul de animale determinat în urma verificării îndeplinirii tuturor condiţiilor de eligibilitate pentru prima pe cap de animal din speciile ovine şi caprine, se vor aplica reduceri sau excluderi de la suma totală a primei pe cap de animal de care poate beneficia solicitantul.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here