Punct de lucru SMURD, inaugurat la Hurezani

565

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a inaugurat, ieri, un punct de lucru SMURD, în comuna Hurezani. La eveniment au participat atât reprezentanţi ai autorităţilor locale și județene, cât și localnici. Echipajul va deservi și comunele învecinate. Acesta a fost operaționalizat, în cadrul Gărzii de Intervenţie Nr. 2 Hurezani, subunitate componentă a ISU.

”Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, echipajul a fost dotat, prin redistribuire, cu o ambulanţă tip B2 şi va interveni pentru acordarea primului ajutor calificat, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în comunele Dănciuleşti, Stejari, Logreşti, Bustuchin, Cruşet, Stoina, Căpreni, Licurici, Berleşti şi Hurezani. Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare din cadrul ISU Gorj a fost operaţionalizat începând cu data de 4 februarie 2012. Am pornit la drum atunci cu trei ambulanţe tip B2, una la Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu, una la Detaşamentul de Pompieri Motru şi una la Secţia de Pompieri Turceni, care au fost completate, începând cu luna decembrie a anului 2015, cu o autospecială pentru transport personal şi victime multiple”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. De la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare în județul Gorj, salvatorii au avut peste 13.000 de intervenții.
În cadrul ceremoniei în care a fost prezentat echipajul SMURD, 10 angajați ai ISU au primit diplome din partea inspectorului șef Augustin Malacu. ”Cele mai recente fapte caritabile care au dovedit că, pe lângă meseria de salvatori profesionişti, pompierii gorjeni au suflete nobile, s-au desfăşurat în preajma Sărbătorilor de iarnă ale anului 2017. Atunci, colegii noştri au contribuit benevol cu sume de bani, au fost identificate mai multe cazuri sociale impresionante şi am încercat să le aducem zâmbete pe feţe de sărbători.

Concret, o familie cu șase copii din municipiul Târgu–Jiu, un copil imobilizat într-un scaun cu rotile din comuna Licurici, satul Negreni şi o familie cu opt copii lângă care nu mai este decât tatăl din Cărbuneşti-Sat au fost ajutate de pompierii gorjeni. Pentru familia din Cărbuneşti Sat câţiva pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Nr.2 Hurezani şi-au unit forţele şi prin priceperea lor au reuşit să construiască o bucătărie modernă pentru aceşti copii. Colegii noştri au fost felicitaţi de către domnul lt.col. Augustin Malacu, iar astăzi, în acest moment foarte important pentru instituţia noastră au primit diplome de apreciere pentru gestul lor impresionant. Este vorba despre domnii: Mituică Nicolae, Ciora Gheorghe, Şerbănescu Cătălin, Săvescu Marius, Bibanu Petre, Daia Florin, Curcă Claudiu, Hărăboiu Marius, Răduceanu Milică, Călina Cristian”, a mai declarat Florin Chisim.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here