Puls accelerat! Craiova trece și de FCSB

535

Universitatea Craiova a reuşit a doua victorie în faţa formaţiei FCSB de la revenirea în prima ligă, dar succesul poate fi extrem de important în economia campionatului. Elevii lui Cristiano Bergodi au bifat al cincilea succes consecutiv de când italianul a preluat echipa, patru cu acelaşi scor, 2-1. Gazdele au impus ritmul în debutul meciului şi au deschis scorul în minutul 24, după ce Alex Cicâldău a transformat un penalty scos de Mihăilă. La fel ca în multe meciuri, Craiova s-a retras prea devreme, a cedat iniţiativa, iar FCSB a revenit în joc după reuşita lui Iulian Cristea (37). Supranumit ,,Messi al portarilor” de către Gigi Becali, Andrei Vlad a comis o eroare de începător în actul secund. La un duel aerian cu Elvir Koljic l-a pocnit pe atacantul bosniac în figură, iar arbitrul Bârsan a arătat din nou punctul cu var. Dan Nistor a transformat fără probleme (55). Craiova a încercat să nu mai facă pasul în spate, dar bucureştenii au dominat finalul de meci. Chiar şi aşa, echipa lui Vintilă şi-a creat o singură ocazie mare, Pigliacelli fiind providenţial la şutul lui Dumitru (81). Doljenii au sărbătorit alături de fani victoria cu FCSB, dar mai au trei meciuri de foc pentru a le îndeplini visul pătimaşilor suporteri. Toate succesele oltenilor, de la reluarea sezonului, au fost la diferență de un gol.

Dan Nistor: ,,Să ne trezim”
Deși merg din victorie în victorie, nu toți jucătorii sunt mulțumiți de ultima prestație. Unul dintre ei este Dan Nistor, care a marcat la al 300-lea meci în Liga 1.
,,Cu siguranță, Mister (n.r. Cristiano Bergodi) ne va motiva pentru aceste ultime meciuri, el știe foarte bine, are experiență atât ca jucător, cât și ca antrenor și ne va da niște ‘palme’ ca să ne trezim un pic pentru că nu am făcut un joc destul de bun, chiar dacă am câștigat. Cei de la FCSB au avut posesie mai bună la noi acasă, iar acest lucru nu trebuia să se întâmple”, a spus Nistor. Fostul jucător al Pandurilor a subliniat că este cel mai important moment al carierei pentru el.,,Important pentru mine era să câștigăm cele trei puncte, nu meciul cu numărul 300. Noi veneam după patru victorii și mă bucur că am legat-o și pe a cincea. Este cel mai important moment al meu, sper să trec cu bine peste acest moment și să ridic trofeul deasupra capului”.Alex Cicâldău a fost declarat omul meciului cu FCSB. După trei înfrângeri cu bucureștenii, decarul Craiovei a înscris în succesul de duminică.,,După foarte multe înfrângeri în faţa lor am reuşit să îi batem când aveam nevoie. Mai avem trei finale, ne aşteaptă o deplasare grea la Botoşani. Era clar că suntem două echipe cu jucători foarte buni. Diferenţa a fost făcută de atitudine. Va fi din ce în ce mai greu. Dacă vom pierde următorul meci, nu am făcut nimic. Va fi greu, dar avem destul timp să ne recuperăm”, a spus mijlocașul.Antrenorul Cristiano Bergodi consideră că doljenii au trecut un important test de maturitate.,,Știam că este foarte greu, FCSB este o echipă foarte bună, jucători de talie, de bandă. Acum am trecut de acest test de maturitate. Ne-am comportat bine, vreau să-i felicit pe băieți. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut, un grup unit, s-a văzut asta și în timpul meciului. Nu vorbim de titlu. Mai avem trei meciuri grele, luăm meci cu meci”.

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 (1-1)
U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (84, Vătăjelu), Cosic, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ (72, Baiaram), Koljic, Mihăilă (89, Mihăilă).
Antrenor: Cristiano Bergodi.
FCSB: Vlad – Creţu, Cristea, Miron, Panţîru (84, Pantea) – Moruţan (72, Vînă), O. Popescu, F. Tănase – Man, Petre (46, Dumitru), Coman.
Antrenor: Bogdan Vintilă.
Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Ciprian Danșa (Satu Mare), Mihai Marica (Bistrița); R – Andrei Antonie (București).
Cartonașe galbene: Nistor / Panțîru, Vlad, Man, Pantea
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here