Puiu Diaconescu joacă la cacealma

327

Vicepreşedintele PSD Gorj, Puiu Diaconescu, a cărui imagine publică a fost afectată de scandalul “sex cu minore” dar şi de încercarea de a sări la gâtul lui Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, în problema Direcţia pentru Protecţia Copilului, încearcă de câteva zile să forţeze mâna conducerii organizaţiei social-democrate de a-l reprimi în fruntea filialei. Interesant este că ameninţările lui Puiu Diaconescu, deloc voalate, cum că ar pleca la alt partid, indicând PDL, pentru a fi reprimit la discuţii cu şefii PSD Gorj, sunt lipsite de substanţă, inclusiv pedeliştii spunând că acesta “joacă la cacealma”. Mai precis, Puiu Diaconescu nu a purtat niciun fel de discuţii cu conducerea PDL pentru trecerea sa, în perioada imediat următoare, la acest partid, dar cu toate acestea se foloseşte de o minciună pentru a avansa o întâlnire cu şefii PSD.

Dat la o parte în privinţa candidaturii sale pentru un scaun de consilier judeţean la alegerile locale, Puiu Diaconescu a acceptat resemnat, în vară, faptul că nu mai este deloc în graţiile conducerii PSD Gorj. A ameninţat însă că va candida la alegerile parlamentare, doar, doar liderii PSD îşi vor îndrepta atenţia către persoana sa. În final a tăcut ieşind pentru câteva luni din viaţa publică, asta mai ales că se vehicula la nivel de PSD Gorj că la prima şedinţă de Birou al organizaţiei se va pune în discuţie eliminarea lui Diaconescu din partid, urmare a nenumăratelor declaraţii defăimătoare la adresa liderilor PSD. Să nu uităm că Puiu Diaconescu i-a făcut contracampanie lui Ion Călinoiu la alegerile locale, aceste lucruri ajungând la urechile şefului judeţului. Mai mult, acesta s-ar face vinovat şi de ruperea unor afişe aparţinând lui Ion Călinoiu, eveniment petrecut în timpul alegerilor locale, se vehiculează între membri PSD.

Invidie, tupeu şi ameninţări
Diaconescu a lăsat astfel să se liniştească lucrurile, dar şi-a muşcat degetele când a văzut că, colegii săi de partid sunt promovaţi în funcţii iar el nu mai este deloc vocal în PSD, organizaţia funcţionând şi fără criticile sale. Apropierea parlamentarelor şi venirea premierului Victor Ponta la Gorj i-au redat vocea lui Puiu Diaconescu care, în stilul caracteristic, a reapărut în peisaj cu ameninţări. Prin intermediul acestor ameninţări, politicianul a transmis liderilor PSD Gorj că fostul vice va face campanie la parlamentare pentru partidul la care va trece, campania privind, probabil, folosirea zonei Crasna pentru PDL(asta deoarece în Bumbeşti-Jiu, politicianul nu mai are influenţă). De subliniat este că Diaconescu încă manifestă influenţă în relaţiile cu primarul Crasnei, Aurel Vamvu, localitate care a înflorit, în ultimii ani, afacerile firmei vicelui PSD.
“Categoric voi părăsi PSD(..). Nemulţumirile sunt personale(..) Am solicitat, de trei luni de zile, o întâlnire cu cei doi conducători, cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Voi sprijini partidul la care mă voi duce la alegerile parlamentare din toamnă..”, transmitea, de altfel, public, recent, Puiu Diaconescu.

Cârciumaru tolerant, Călinoiu nu
Şi astfel, fără să poarte discuţii cu şefii PDL, lucru confirmat şi de preşedintele Ion Ruşeţ, Puiu Diaconescu, a tunat şi a fulgerat, în ultimele zile, în mass-media ameninţând cu plecarea sa din PSD. Florin Cârciumaru s-a arătat deschis la o discuţie cu Diaconescu în timp ce Ion Călinoiu, lovit de atâtea ori de Diaconescu, care încercase o “revoluţie” la DGASPC Gorj în dorinţa de a-şi promova fiul la conducerea instituţiei, a demonstrat că “suflă şi în iaurt”. Ameninţările lui Puiu au rămas astfel în aer, întâlnirea dorită nu a avut loc dar nici că Diaconescu a plecat până acum de la PSD, continuând jocul mediatic început săptămâna trecută.

Ruşeţ: “Joacă la cacealma”
Nu numai social-democraţii au privit detaşaţi însă ameninţările lui Puiu Diaconescu, care mai nou se laudă că el a pus diverşi pesedişti în funcţii de conducere, că şi pedeliştii privesc suspicioşi la zbaterile publice ale patronului de la Banatim. “Dacă prin luna martie-aprilie am fost în negocieri avansate cu Puiu Diaconescu care vroia să treacă la PDL Gorj, de data asta el nu a vorbit cu nimeni de la noi. Cred că joacă la cacealma, aşa cum cred de altfel şi proprii săi colegi. Sunt convins că nu intenţionează să plece din PSD”, a menţionat Ruşeţ, convins că Diaconescu are ceva de rezolvat la nivel de PSD de se foloseşte de PDL..

Călinoiu: “Puiu Diaconescu vorbeşte cu Puiu Diconescu..”
Nu numai Ion Ruşeţ are părea aceasta legată de încercările lui Puiu Diaconescu de a reveni în prim planul politicii printr-un tertip care nu îi face cinste, şi Ion Călinoiu a avut o reacţie similară. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj susţine că este imun la ameninţările şi invitaţiile sub ameninţare ale lui Puiu Diaconescu şi chiar declară că în opinia sa, vicepreşedintele PSD vorbeşte singur. “Puiu Diaconescu vorbeşte cu Puiu Diaconescu.. Eu nu voi participa la nicio întâlnire cu acesta”, a declarat Ion Călinoiu, dându-i dreptate lui Ion Ruşeţ.

Pe cine vrea să rezolve “nea’ Puiu”?!
Ne întrebăm în atare condiţii pe cine mai vrea să rezolve “nea’ Puiu”, asta deoarece fiul, fiica şi nora au fost deja aranjaţi, ei ocupând funcţii de conducere în instituţiile publice conduse de Florin Cârciumaru şi de Ion Călinoiu. Probabil vrea să se rezolve pe el, dar cum va face asta dacă în mod real nu vrea să plece din PSD, dar a spus ceva care a prins la presă şi continuă pe aceeaşi linie.
Să nu uităm că Puiu Diaconescu nu se va întoarce la PNL, partid pe care l-a părăsit odată cu “marea trădare” de la Consiliul Judeţean Gorj, iar într-un partid care nu îi oferă o funcţie de conducere nu se va duce.
La PPDD nu are şanse, de asemenea, deoarece în acest partid se află pe o funcţie de conducere fiind fostul său prieten, Sorin Chircu, trădat în scandalul “sex cu minore” de amicul Puiu Diaconescu.
De asemenea, în PSD sunt numeroşi social-democraţi loviţi sub centură de Puiu Diaconescu, politician care, înainte de locale, a sponsorizat ieşirea pe piaţă a unui ziar prin care a încercat să îşi ponegrească proprii colegi.
Când a realizat că demersul său nu a avut succes a apelat la alte metode de denigrare publică a social-democraţilor din Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here