Puiu Diaconescu, dorit de Vâlceanu, hulit de Moţa

263

Ani de zile a fost un „taliban” în lupta cu portocalii din judeţ, dar, odată cu arestarea lui Ionel Manţog, Puiu Diaconescu a făcut „ciocul mic”, iar acum pare pregătit de a face marele pas din cariera sa politică, aceea de a deveni membru al PDL, după ce, ieri, a demisionat din PSD. Într-o perioadă era singurul care mai vorbea în numele partidului pe care îl părăseşte, apărând singur pe la conferinţele de presă. Acum, de luni bune, s-a retras în spatele cortinei, dar implicarea sa în politică pe viitor nu pare deloc a fi una de neglijat.

Vicepreşedintele PSD Gorj, Puiu Diaconescu, şi-a trimis ieri demisia la partid, din partid, prin fax. Nu a vrut să mai treacă pe la sediul prin care nu a mai fost de o bună bucată de timp şi în care e convins că nu mai e bine primit. Diaconescu spune că pleacă supărat din partid, după ce a constatat că un număr restrâns de oameni au acaparat puterea în organizaţie şi decid soarta filialei aşa cum vor ei. „Demisionez din PSD cu un sentiment de amărăciune şi frustrare, după o muncă de 10 ani. Câţiva oameni au acaparat puterea şi au închis porţile democraţiei în partid. Îmi cer scuze faţă de colegii mei cu care am muncit atâta timp, dar vă asigur că nu este cale de întoarcere. Nu o să mai trec pe la partid, chiar dacă mă vor chema. Cu domnul preşedinte Cârciumaru pot să am o discuţie prietenească, dar doar atât. I-aş spune că partidul trebuie să funcţioneze democratic, nu să fie acaparat de câteva persoane”, spune fostul vicepreşedinte social-democrat.

Candidatul Vâlceanu vrea voturi din Crasna
Acum, Puiu Diaconescu pleacă din PSD şi se gândeşte să devină membru al PDL, culmea ironiei, asta după ce, în 2008, la campania pentru alegerile locale, a avut o ceartă de pomină cu Ionel Manţog şi cu şefa organizaţiei de femei de atunci, Maria Moţa. Venirea lui în PDL poate fi pusă pe seama candidaturii pe care primvicepreşedintele Dan Vâlceanu o va avea pe colegiul 2 la un post de deputat. Vâlceanu a fost în trecut şef al TSD Gorj, dar în 2009 s-a înscris în PDL, păstrând o relaţie bună cu Diaconescu. „Domnul Diaconescu are uşile deschise la PDL Gorj şi îl aştept cu drag dacă vrea să ni se alăture”, spune democrat-liberalul.

Moţa nu iartă şi nu uită
Nu la fel gândeşte însă şi fosta şefă a organizaţiei de femei din PDL Gorj, Maria Moţa, care nu uită vara lui 2004, când, fiind vicepreşedinte la liberali, Puiu Diaconescu a jurat pe Biblie că nu va trăda Alianţa Dreptate şi Adevăr, în mare vogă la acea vreme. Trădarea sa şi a altor trei colegi a ajutat PSD să rămână la putere în judeţ, unul dintre cei trei, Gheorghe Grivei, fiind de două mandate deja în PDL. Moţa a plecat vara aceasta la o organizaţie de sector din Bucureşti şi a făcut ochii mari ieri când a auzit ce coleg ar fi putut să aibă în partid, la Gorj, dacă rămânea în continuare să facă politică pe malul Jiului. „Nu o să pot să stau la masă cu o astfel de persoană niciodată. Atitudinea lui, complet iresponsabilă, faţă de membri PDL din comuna Crasna, comuna sa natală, nu pot să o uit vreodată, după acel episod din 2008. Cu un trădător care a plecat de la PNL la PSD, iar acum la PDL, eu nu voi fi colegă niciodată. Viaţa politică te pune în posturi diferite, dar nu trebuie să renunţăm la unele principii. Nu am cum să uit momentul în care, în 2004, a jurat pe Biblie că nu va vota pentru PSD, iar a doua zi a făcut acest lucru. Cred că mai devreme sau mai târziu şi colegii mei din PDL Gorj îşi vor da seama că, de fapt, PSD nu a pierdut nimic”, spune Moţa.
Gelu Ionescu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here