Pugilistul Rober Jitaru a luat aur la Campionatele Europene de box-Under 22!

319

Pugilistul român Robert Jitaru a cucerit astăzi medalia de aur la categoria 56 kg, la Campionatele Europene de box-Under 22 de la Târgu Jiu, după ce reuşise aceeaşi performanţă anul trecut, la Brăila.
România a încheiat Europenele de la Târgu Jiu cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz.
Robert Jitaru, în vârstă de 22 de ani, sportiv originar din Brăila, dar legitimat la CSA Steaua, s-a impus la puncte în finala disputată cu azerul Tayfur Aliev, după un meci desfăşurat într-o atmosferă electrizantă. Jitaru a dominat întâlnirea, punându-şi în valoare tehnica şi loviturile variate. Aliev a răspuns şi el pe măsură, iar întâlnirea a avut ritm şi calitate. După trei reprize spectaculoase, Robert Jitaru a fost declarat învingător la puncte cu o decizie unanimă.
La feminin, ambele reprezentante ale României au obţinut medaliile de argint. La cat. 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a cedat în faţa campioanei mondiale Irma Testa (Italia). Sportiva antrenată de Adrian Lăcătuş a început bine, cu o repriză în care a făcut risipă de energie. Din repriza a doua, italianca a preluat iniţiativa, punctând mai clar. În ultima repriză, tricolora a fost numărată de arbitru.
La cat. +81 kg, Alina Gabriela Ene (CSM Slatina) a făcut un meci curajos în faţa masivei sportive maghiare Adrienn Juhasz, însă diferenţa de gabarit a înclinat balanţa, iar Juhasz s-a impus printr-o decizie la puncte. România a mai obţinut o medalie de bronz, prin Alberto Biro (SCM Bacău), la categoria 81 kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here