Puciul lui Videanu a picat! – Ruşeţ-Manţog 1-0

138

Deschidere 10.12.2010Încercarea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, de a-l introduce forţat pe Ionel Manţog în structura de conducere a PD-L Gorj, implicit în CODA, a eşuat lamentabil. Din păcate, efortul lui Videanu de a-l promova pe partenerul său “de afaceri” energetice la cârma PD-L Gorj mai mult i-a şifonat imaginea lui Vasile Blaga, coordonatorul activităţii din organizaţia portocalie gorjeană, şi l-a pus chiar pe secretarul general într-un con de umbră.

Blaga, aflat în plină campanie electorală, s-a dovedit astfel slab în comparaţie cu partenerul său Videanu, care a demonstrat că preluase total activitatea colegului său. Cert este că întâlnirea de miercuri seara de la conacul “Danielescu”, s-a terminat la orele 2.00 din noapte cu victoria lui Ion Ruşeţ şi cu înfrângerea lui Manţog care intrase în luptă, ca de obicei, pe uşa din dos.

IMG_4231Cine a crezut că lupta lui Manţog în PD-L Gorj s-ar fi terminat odată cu numirea lui Ion Ruşeţ, interimar, la şefia organizaţiei s-a înşelat amarnic. O dovedesc chiar faptele pedeliştilor prezenţi în ultimele două zile la Târgu-Jiu. Dar să explicăm cronologic.

Vizita “de lucru” a lui Vasile Blaga la Târgu-Jiu s-a făcut ca urmare a invitaţiei lui Ion Ruşeţ în judeţul Gorj. Blaga a acceptat demonstrând buna relaţie pe care o are cu Ruşeţ, consfinţind încă o dată sprijinul pe care i l-a dat în momentul numirii sale pe funcţia lăsată liberă de Cosmin Popescu. De aici însă lucrurile se complică, Blaga venind în Gorj cu Videanu care, în mod miraculos, s-a lipit de candidatul la şefia PD-L. Videanu se autoinvită aşadar în judeţul Gorj, motivând că trebuie să ajungă în Oltenia pentru a participa la alegerile dintr-o organizaţie. De aici însă minciuna nu se mai ascunde, iar Videanu îi cere lui Blaga ca la şedinţa care s-a organizat miercuri seară, într-un separeu al restaurantului din incinta Casei Danielescu să fie prezent şi Ionel Manţog. Blaga a acceptat mai puţin Ruşeţ care a menţionat că IMG_4285dacă vine Manţog ar trebui să vină şi toată CODA. Zis şi făcut. Rând pe rând şi-au făcut apariţia la restaurant şi invitaţii la şedinţa cu Blaga şi Videanu. Au venit parlamentarii PD-L, primarii dar şi Condescu şi Daniel Burlan, şeful SNLO.

Şedinţă câteva ore, cu scântei

Întâlnirea nu a fost una deloc formală, s-a discutat puţin despre alegeri şi foarte mult despre introducerea lui Ionel Manţog în CODA. Videanu a insistat foarte mult ca Ionel Manţog să fie în acest organism de conducere fiind susţinut de aproape de către deputatul Severus Militaru, de către deputatul Cosmin Popescu, dar şi de Maricica Moţa, care, în stilul caracteristic, a jucat pe două fronturi. Atacul celor patru a fost însă oprit cu succes de către Ion Ruşeţ, primarul Doru Filip de primarul ION Gruescu de la Negomir şi chiar de Condescu şi Burlan.

Lărgirea CODA s-a supus la vot şi a învins gruparea lui Ruşeţ. Videanu a insistat însă toată seara ca Manţog să conducă măcar Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, motivând că lucrurile sunt clarificate la Ministerul Economiei iar Manţog trebuie pus rapid în locul lui Burlan.

Burlan şi Condescu au schimbat tabăra

Condescu a intervenit prompt în ajutorul lui Burlan menţionând că are nevoie de directorul SNLO iar orice încercare de a împiedica acest lucru ar duce la conflicte sindicale. Atitudinea lui Condescu a uimit mai ales că se cunoştea că acesta l-a propus, nu demult, pe Manţog pentru funcţia lui Burlan.

La finalul şedinţei s-a stabilit însă că se va vota în CODA tot ce s-a discutat în acea noapte.

Manţog, cu scaunul în mijlocul CODA

Şedinţa CODA a început ieri la orele 10.00. Cu câteva minute înainte de începerea acesteia, Manţog pus la patru ace şi-a făcut apariţia în sediu. Nu făcea parte din CODA dar a menţionat apoi, pentru presă, că fusese invitat acolo şi că el are cei şapte ani de acasă. Cert este că prezenţa lui Manţog în şedinţă, dar şi faptul că Manţog şi-a luat un scaun şi s-a aşezat chiar în mijlocul sălii i-a lăsat cu gura căscată atât pe Ruşeţ cât şi pe Blaga. Cel din urmă l-a întrebat pe Manţog ce caută acolo, cu atât mai mult cu cât s-a uitat mirat la Ruşeţ iar acesta a dat din umeri. Manţog a răspuns cum că vrea să vadă cum se votează pentru extinderea CODA. Blaga l-a întrebat pe Ruşeţ dacă este de acord cu acest lucru iar Ruşeţ a aprobat. O parte dintre primari au răbufnit însă şi au spus că Manţog nu are ce căuta acolo, mai ales că, componenţa CODA a fost aprobată de Blaga. După alt schimb de replici Manţog a fost poftit afară din sală.

Pe la uşi

A reapărut însă la intrarea în sediul PD-L Gorj după orele 13.00 când s-a finalizat conferinţa de presă programată pentru orele 12.30. A făcut şi o declaraţie de presă, mai ales că a fost întrebat dacă va candida la şefia PD-L Gorj pe 19 martie când vor fi alegerile. “Eu am declarat de foarte mult timp un lucru pe care nu îl schimb. Fără voia mea şi în mod nedrept eu sunt implicat într-un dosar. Nu voi candida până când acel dosar nu va fi clarificat în mod public, abia atunci voi candida la funcţia de preşedinte. Cred că alegerile în partid trebuie să fie corecte, libere să creeze o echipă şi să nu distrugă o unitate care până acum a existat. (..) Ce s-a discutat astăzi (n.r. joi) a fost că este interzis să ne atacăm unii pe alţii în media. (..)CODA trebuie respectată de toţi membrii de partid ai PD-L Gorj”, a menţionat Manţog.

Blaga a plecat la scurt timp din Gorj după conferinţa de presă în timp ce Videanu a mai poposit un timp la Târgu-Jiu.

ANAMARIA STOICA, GABRIELA MLADIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here