Public numeros în a doua zi de Festival! – Mexicanii şi turcii au făcut senzaţie

105

A doua zi a Festivalului Internaţional de Folclor de la Târgu-Jiu a avut un succes răsunător. Asta deoarece au evoluat pe scenă trupele din Mexic şi Turcia, artişti în haine viu colorate şi muzica deosebită care au reuşit să ridice publicul gorjean în picioare.

Printre ansamblurile străine care au evoluat pe scenă şi au făcut deliciul publicului s-a aflat şi celebra realizatoare de emisiuni a postului Naţional, Elize Stan. Aceasta le-a spus gorjenilor că este foarte bucuroasă să îi vadă într-un număr atât de mare, ea fiind fericită că un număr atât de mare de tineri sunt prezenţi la un asemenea festival. A ţinut să precizeze că nu era pentru prima dată la Târgu-Jiu şi ca de fiecare dată când se întoarce aici este foarte fericită.

Preferaţii publicului
Părerile despre prestaţia ansamblurilor din cadrul festivalului au fost împărţite, însă cele mai multe laude din partea spectatorilor prezenţi au fost îndreptate spre reprezentanţii Mexicului. Din păcate însă Ansamblul Mexicului a trebui să plece miercuri dimineaţă deoarece va trebui să fie prezenţi la un festival care va avea loc în Serbia. Din acest motiv, la sfârşitul festivalului, mexicanilor li s-a înmânat un tablou care conţinea o fotografie cu toate ansamblurile participante la festival, o diplomă de participare dar şi un trofeu. Amintim că acest festival a fost realizat cu ajutorul următorilor organizatorii: Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, CJCPCT Gorj şi Şcoala Populară de Artă.
ANDRADA BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here