PTJ: Proiecte de peste 495 milioane de euro depuse de IMM-urile din Gorj

549

Apelul de proiecte destinat IMM-urilor, lansat în cadrul Programului de Tranziție Justă, s-a încheiat luni, 20 mai. Au fost depuse 158 de proiecte, cu o valoare de peste 495 milioane de euro. „Am reușit să alocăm 100% din sumele puse la dispoziție și, surpriză, avem un surplus de cereri de finanțare de 67%”, susține Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Apelul de proiecte „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri”, lansat pe 20 decembrie 2023, a înregistrat la nivelul județului Gorj o acoperire impresionantă, de 167%, la închiderea sa, pe 20 mai 2024, cu un total de 157 proiecte depuse.
„Apelul de proiecte «Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi și IMM-uri» a avut o alocare financiară de 184,89 milioane lei. La finalul perioadei de depunere, valoarea totală a proiectelor depuse a atins 495,1 milioane euro, cu o contribuție proprie a beneficiarilor de peste 186,19 milioane euro, ceea ce reprezintă 38% din bugetul total al proiectelor. Aceste cifre evidențiază interesul crescut și mobilizarea puternică a mediului de afaceri din Județul Gorj pentru accesarea fondurilor nerambursabile oferite prin PTJ, drept pentru care le mulțumim antreprenorilor gorjeni și îi asigurăm de întreaga noastră susținere”, transmite Consiliul Județean Gorj.
Un punct de comparație este alocarea financiară a Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, destinată mediului de afaceri din Regiunea Oltenia, care include județele Gorj, Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea, și care totalizează aproximativ 234,5 milioane euro pentru toate prioritățile de investiții (microîntreprinderi, IMM, inovare și transfer tehnologic, incubatoare și acceleratoare de afaceri, parcuri industriale, digitalizare în folosul IMM-urilor etc.).
„În acest context, mobilizarea mediului de afaceri din Județul Gorj pentru depunerea a 158 de proiecte cu un buget total de 495,1 milioane euro, mai mult decât dublu față de alocarea întregului Program Regional S-V Oltenia 2021-2027 destinată mediului de afaceri, reprezintă un succes remarcabil”, susține Consiliul Județean Gorj.
În cadrul Programului de Tranziție Justă (PTJ), Județul Gorj beneficiază de o alocare financiară de peste 537 milioane de euro destinată diversificării economice.
Astfel, PTJ 2021-2027 vizează în special sectorul antreprenorial productiv mic și mijlociu, inclusiv antreprenoriatul feminin. Prin acest program, se urmărește creșterea competitivității și capacității economiilor locale de a genera locuri de muncă durabile și bine remunerate.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here