PT Gorj: S-a schimbat încadrarea juridică în dosarul penal al fostei secretare a directorului CEO, Nina Câmpeanu!

4997

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu, a anunțat oficial, în urmă cu câteva zile, că dosarul în care este cercetată fosta secretară a lui Laurențiu Ciurel, Elena (Nina) Câmpeanu se află din martie pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. PT Gorj a schimbat însă încadrarea juridică a faptelor din trafic de influență în formă continuată, în înșelăciune în formă continuată. În dosarul penal, fosta secretară a directorului general al CEO este acuzată că a înșelat peste 100 de salariați ai CE Oltenia, de la care a împrumutat diverse sume de bani ori i-a convins pe aceștia să o gireze pentru împrumuturi de timp CAR și chiar să le realizeze în nume personal, dar să îi dea ei toți banii.

Elena Câmpeanu, sau Nina cum era cunoscută în companie, a ajuns, cu câțiva ani în urmă, secretară directorului general al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel.
Din poziția ocupată, în executivul companiei, Nina a convins peste o sută de salariați din CEO, majoritatea persoane cu funcții în companie (directori, șefi servicii sau simpli salariați), s-o împrumute cu diverse sume de bani, motivând diverse probleme in familie. Femeia le-a cerut colegilor să o gireze pentru diverse împrumuturi tip CAR pe care nu le-a plătit la timp, motivând că fratele său are cancer și îi trebuie pentru o intervenție chirurgicală. Asta, în condiția în care cumnata ei lucra în CEO, ca și rudă pentru care solicita bani. La alte persoane le-a cerut să îi facă împrumuturi în nume propriu dar să-i dea ei banii, lucruri făcute de respectivii, salariații ajungând să îi achite integral aceste debite, Nina plecând între timp în Spania, lucru susținut de soțul acesteia, salariat și el al SE Rovinari. În vara anului trecut, în jur de 40 de salariați au dat declarații, fiind audiați în acest dosar de înșelăciune în formă continuată.
Interesant este că Nina făcea trafic de influență, cu promovări pe funcții sau transferuri după ce afla ce nemulțumiri aveau cei cărora le cerea bani. Din acest motiv, o parte dintre cei păgubiți au refuzat să apară la audieri, negând împrumuturile. Asta și pentru că le-a fost teama că anchetatorii să nu se întoarcă și împotriva lor. Cert este că dosarul se află în cercetare de zece luni la PJ Târgu-Jiu. Vom încerca să aflăm și la această unitate de parchet, stadiul cercetărilor deoarece sunt păgubiți care rămân fără un leu din salariu deoarece îi plătesc, și acum, debitele fostei secretare a lui Ciurel. Nimeni nu știe ce a făcut Nina cu banii. Unii spun că sumele au ajuns în casa familiei, aflată la acel moment în lucru dar sunt persoane care susțin că Nina Câmpeanu și-ar fi cumpărat cu banii lor o vilă în Spania. Cazul este de notorietate publică, iar persoana anchetată nu a manifestat nici măcar un dram de compasiune față de cei pe care i-a înșelat.
ANAMARIA STOICA

În timp ce se afla în Spania, de pe pagina ei de Facebook, Nina Câmpeanu postează fotografii cu flori, fiind foarte senină vizavi de păgubiții care o așteaptă acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here