PSD vrea mai mulți bani pentru primării

1300

PSD vrea ca primăriile să primească mai mulţi bani la rectificarea bugetară. Primarii din Gorj s-au plâns că au fost nevoiți în această perioadă de criză să facă tot felul de cheltuieli, starea de urgență afectând serios încasările din taxe și impozite locale.
Autoritățile locale au cheltuit peste 500 de milioane de lei, pe timpul epidemiei de COVID-19, iar Guvernul nu a dat înapoi decât 17 milioane.
„Cele mai importante amendamente vor fi acelea care vor privi alocarea de fonduri extrem de necesare, vitale, chiar, către autorităţile locale, care pe lângă toate cheltuielile pe care le-au făcut, până acum, pentru pandemie, peste 500 de milioane de lei investite şi numai 17 milioane de lei primite de la Guvern, înapoi, s-au trezit, acum, că trebuie să susţină şi jumătate din transportul elevilor, care e normal să fie gratuit, dar este la fel de normal ca Guvernul, odată ce legiferează în acest fel, să asigure şi resursele financiare necesare”, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, într-o conferinţă de presă. Rectificarea ia în calcul efectele crizei COVID-19. Ea va intra la vot, probabil, săptămâna viitoare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here