PSD-ul se luptă să rămână cu postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj

506

prefecturaReprezentanţii Partidului Social Democrat îşi adjudecă postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj lăsat liber după pensionarea lui Cornel Popescu, care a ocupat funcţia respectivă mai bine de

8 ani de zile. Acest post este râvnit însă şi de pedelişti, Ionel Manţog fiind unul dintre consilierii judeţeni care vrea, se pare, să se instaleze pe această funcţie. În „cărţile” PSD-ului favorit este consilierul judeţean Vasile Râbu, deşi acesta a avut câţiva colegi social-democraţi care s-au luptat pentru post.

Anul nou 2010 a început cu tensiuni politice intense în Consiliul Judeţean Gorj între consilierii de diverse culori politice. Pesediştii vor să îşi impună omul pe postul de vicepreşedinte lăsat vacant de Cornel Popescu, iar pedeliştii vor şi ei acelaşi scaun, Ionel Manţog fiind cel care vrea să devină vicepreşedinte de Consiliu Judeţean deşi la cea mai mare parte a şedinţelor a chiulit.
Forfotă mare este şi în tabăra PSD, pentru această funcţie luptându-se în motive, spun surse din PSD, Andrei Maioreanu, Vasile Râbu, Gheorghe Milosteanu, Elvira Şarapatin, Ciprian Florescu şi Radu Teodorescu. Ultimii doi au pierdut cursa pentru ocuparea postului pentru simplul fapt că sunt prea tineri şi nu ar face faţă atribuţiunilor funcţiei.
Preferat este, se pare, Vasile Râbu, care nu deţine, în prezent, nicio funcţie publică după înlocuirea de la cârma Inspectoratului Teritorial de Muncă. Înainte de a face parte din conducerea ITM-ului, Râbu a fost mai mulţi ani de zile director al Exploatării Miniere Motru.
vasile rabuVasile Râbu susţine că nu a purtat discuţii cu şefii din organizaţia judeţeană în acest sens dar menţionează că a fost convocat astăzi la o şedinţă de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Acesta crede că discuţiile ce vor fi purtate au drept scop propunerea pentru această funcţie. Cu toate că, foarte mulţi dintre colegii săi de partid susţin că numirea lui Râbu pe funcţie este mai mult decât sigură, acesta nu vrea să arate faptul că are cunoştinţă despre discuţiile din cadrul organizaţiei şi declară că ar fi onorat dacă va fi propus pentru această funcţie şi mai mult dacă va obţine voturile necesare de la colegii săi din Consiliul Judeţean.
Post controversat
Ca să deţină în continuare funcţia de vicepreşedinte al CJG, pesediştii ar mai avea nevoie de un singur vot în afara celor pe care le vor da consilierii judeţeni ai PSD în cadrul Consiliului, iar pedeliştii de două. Deoarece bătălia este una foarte strânsă, mare miză se pune pe voturile celor doi consilieri judeţeni ai Partidului România Mare, anume Dumitru Dascălu şi Ion Răducu, acesta din urmă urmând a avea, se pare, cel mai controversat vot în desemnarea viitorului vicepreşedinte. În tabăra PSD se crede că peremistul Ion Răducu i-ar da votul său PD-L-ului deoarece ar avea legături de rudenie cu un pedelist. Pe de altă parte, ar beneficia şi de influenţa cumnatului său Ilie Petrescu.
La trădare se aşteaptă şi din tabăra PNL, asta din cauza ,,atracţiei” pe care o manifestă preşedintele PNL, Dan Ilie Morega către PD-L şi a negocierilor purtate de zor între liberali şi pedelişti.
În componenţa Consiliului Judeţean Gorj, pesediştii au un număr de 16 consilieri, iar PRM-ul are doi reprezentanţi judeţeni.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here