PSD şi PNL fac pact de neagresiune pentru USL Gorj

252

IMG_3225Pesediştii şi liberalii par că vor să îngroape securea războiului doar pentru ca Uniunii Social-Liberale să îi meargă mai bine pe viitor. Cel puţin asta au dat de înţeles ieri copreşedinţii USL Gorj, Dian Popescu şi Florin Cârciumaru, care au anunţat că cele două partide nu se vor ataca, vor relua semnarea protocoalelor locale şi se vor deplasa în judeţ pentru a lua pulsul în organizaţii.

De atâta pace câtă se anunţă pe viitor, atât pesediştii cât şi liberalii sunt pregătiţi să se uite în altă parte şi să lase chiar în funcţii viceprimarii PDL de la primăriile conduse de primari PSD şi primari PNL. Numai Ilie Petrescu, şeful PC, are alte viziuni, neparticipând la şedinţa USL.

Potrivit liderilor USL, de săptămâna viitoare, în tot judeţul Gorj, se va relua procedura de semnare a protocoalelor USL. Acestea vor trebuie să fie semnate până pe data de 19 septembrie, după ce ele au fost oprite ca urmare a unui scandal apărut între partidele care compun USL Gorj. Noile directive au fost stabilite ieri în cadrul şedinţei comune a reprezentanţilor PSD, PNL şi PC.

USL, în hibernare

După 8 luni de pauză, miercuri la orele 11.00, la sediul PSD Gorj şi-au dat întâlnire Florin Cârciumaru, alături de câţiva colegi din PSD, Dian Popescu alături de câţiva liberali şi 7 conservatori. Totul ca urmare a unei şedinţe interne cerută destul de des de către liberali. Şedinţa s-a ţinut cu uşile închise, presa având acces la informaţii abia la orele 13.00 când s-a organizat o conferinţă de presă. În faţa ziariştilor, cei doi copreşedinţi ai USL Gorj, Florin Cârciumaru şi Dian Popescu, au anunţat care au fost concluziile întâlnirii. S-a menţionat că de săptămâna viitoare se reiau conferinţele comune USL şi se reia semnarea protocoalelor în judeţ. ,,Ne-am întâlnit într-o şedinţă de lucru sub cupola USL. Începând de acum în fiecare săptămână, miercurea la ora 14.00 ne vom întâlni în cadrul unei şedinţe de lucru USL”, a anunţat Florin Cârciumaru. ,,Am avut pe ordinea de zi mai multe probleme legate de organizarea şi funcţionarea USL. Nu ne-am mai întâlnit până acum deoarece majoritatea au fost în concedii în perioada iulie-august. Vom arăta că USL la Gorj va funcţiona în ciuda tuturor problemelor care vor apărea în funcţionarea sa”, a completat Cârciumaru subliniind că în această perioadă între cei care compun USL-ul au avut loc discuţii ca urmare a doctrinei diferite a acestora.

Se reia semnarea

Cârciumaru promite însă şedinţe şi conferinţe în comun, care să rezolve apoi toate neînţelegerile care pot apărea pe parcurs. ,,Cred că am greşit când nu am dus până la capăt semnarea protocolului în teritoriu pe fondul unor neînţelegeri. Astfel, am hotărât că începând de luni şi până pe 19 septembrie, echipele de lucru USL să se deplaseze în teritoriu pentru semnarea protocolului de colaborare la toate organizaţiile. Semnându-se protocolul respectiv fiecare membru USL va primi informaţiile necesare privind funcţionarea USL. Nesemnarea în toate localităţile a fost o greşeală a noastră peste care ştim să trecem şi care nu o să se mai întâmple”, a declarat apoi Cârciumaru. Acesta a considerat că intervenţiile ,,colegilor” din USL au fost foarte constructive şi promite că lucrurile se vor schimba: ,,de acum încolo trebuie să existe un respect reciproc, un comportament civilizat în ceea ce priveşte colaborarea în teritoriu între membrii USL”. Abia după ce se va finaliza semnarea protocolului în toate organizaţiile din judeţ, se va discuta şi despre listele cu candidaţii la alegerile locale de anul viitor.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here