PSD, reclamat la BEJ Gorj

689

PNL a sesizat, joi, 9 mai, Biroul Electoral Județean Gorj cu privire la faptul că PSD Gorj a distribuit „materiale electorale ilegale”, în comuna Turburea.
Este vorba despre tipizate cu caracter electoral, tip broșură, în cuprinsul cărora nu sunt menționate denumirea operatorului economic care le-a realizat, tirajul și codul mandatarului financiar, așa cum prevede legea.
„Broșurile împărțite în comuna Turburea de către PSD încalcă legea privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.
Conform legilor în vigoare, orice cheltuială pentru campania electorală se face doar din contul de campanie, evidenţa contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală este organizată exclusiv de către mandatari financiari. Legea 334/2006 prevede foarte clar, la art.34 (13) că, «la data înregistrării oficiale, mandatarul financiar primeşte de la Autoritatea Electorală Permanentă un cod unic de identificare al partidului politic sau al candidatului independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă», ori PSD a încălcat legea, folosind bani negri, care nu provin din contul de campanie, pentru tipărirea de materiale electorale”, reclamă PNL Gorj.
Faptele sesizate de PNL constituie contravenții și se sancționează, conform legii, cu amenzi cuprinse între 10.000 și 25.000 de lei, dar pot atrage și sancțiuni pecuniare din partea Autorității Electorale Permanente, dat fiind faptul că au fost încălcate acte normative care reglementează finanțarea campaniei electorale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here