PSD îi cere lui Virgil Popescu să renunțe la decarbonarea din PNRR

1227

* Ministrul este acuzat că demolează termocentralele pe cărbune, fără să aibă nicio soluție pentru gaura de MW pe care o lasă în Sistemul Energetic Național
* România va intra în criză economică și socială

PSD îi cere lui Virgil Popescu să vină cu ceva în locul termocentralelor pe cărbune pe care vrea să le închidă. Eliminarea termocentralelor este prevăzută în ordonanța decarbonării elaborată de Guvern și ar trebui adoptată la finalul lunii, aşa cum şi-a asumat România în PNRR.

Potrivit social democraţilor, având în vedere că în ceea ce priveşte energia, se poate renegocia întregul capitol, trebuie rediscutate termenele pentru închiderea producţiei pe bază de cărbune.

Social–democrații îi cer garanții actualului ministru al Energiei, știind că acesta nu are nimic de pus în locul cărbunelui
PSD a transmis într-un comunicat de presă că „nu susţine proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decarbonarea, iniţiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care propune închiderea unor capacităţi de producţie pe cărbune până la finalul anului, în timp ce restul ţărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face faţă crizei energetice. Nu putem accepta ca sute de megawaţi să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacităţi de producţie. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situaţia de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei şi al populaţiei, fapt care va provoca o criză economică şi socială majoră”. Potrivit social-democraţilor, termenele pentru închiderea termocentralelor, asumate în PNRR, trebuie rediscutate, „mai ales că liderii Comisiei Europene au anunţat oficial că se poate renegocia întregul capitol referitor la energie din PNRR. De aceea, este nevoie de o reuniune a Coaliţiei, în care ministrul Energiei trebuie să vină cu o foaie de parcurs predictibilă şi să demonstreze că, înainte de a închide ceva, oferă garanţii că putem pune altceva în loc. Până atunci, miniştrii PSD nu vor semna ordonanţa de urgenţă privind decarbonizarea”.
M.C.H.

3 COMENTARII

  1. Te minunezi cat de ordinari și manipulatori sunt ăștia din PSD. De 32 de ani același joc dublu . In fapte liber la furat în România și la televizor hotul striga hoții ! Pai cine a negociat la comisia europeană ? Cine are puterea absolută în România și numărul de europarlamentari mai mare la UE ? Mi-e scârbă de PSD.

  2. Bla,bla ba psd ist, nu este de acord cu decarbonarea in fata alegătorilor dar o votează în parlament în spatele ușilor.Oamenii s-au prins de vrajeala psd ista. O să vadă ei la alegeri rezultatul acestor minciuni ale lui ciolacu,budai și ale lătratului cristescu trimis pe la tv să spună numai tâmpenii și să nu lase invitații să vorbească .

  3. Dacă, chiar nu susțineți decarbonarea ,ieșiți de la guvernare dacă pnl nu e deacord cu demiterea groparului Virgil Popescu!
    Dacă nu,înseamnă că sunteți părtași la dezastru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here