PSD Gorj vrea sancțiune pentru primarul Chirică, edilul de Iași se ține tare

240

Social-democraţii gorjeni vor propune, astăzi, la centru, la fel ca și alte zeci de organizații din țară, excluderea din PSD a vicepreşedintelui formaţiunii, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică. Decizia s-a luat la Comitetul Executiv Județean al PSD Gorj, dar a fost comentată de către Chirică, edilul de Iași considerând că organizația de la Gorj va face altceva decât să-i facă pe plac șefului de partid, Liviu Dragnea, măsura fiind bazată pe o ,,interpretare stalinistă”.

“Pe lângă cele două rezoluţii adoptate în cadrul Comitetului Executiv Judeţean de susţinere, fără rezerve, a Guvernului Grindeanu şi de reconfirmare a sprijinului necondiţionat pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, PSD Gorj va merge, luni(n.r. astăzi), la Bucureşti, cu propunerea ca Mihai Chirică, vicepreşedinte al PSD şi primar al municipiului Iaşi, să fie sancţionat cu excluderea din partid ca urmare a conduitei pe care a avut-o într-o perioadă grea pe care am traversat-o. Prin declaraţiile sale s-a încercat aducerea de grave daune de imagine, ceea ce contravine statutului PSD”, se menţionează în comunicatul de presă remis, vineri, de PSD Gorj. În document se mai susţine că PSD Gorj militează pentru unitate, fermitate şi continuarea programului de guvernare, program cu care social-democraţii au câştigat alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.
În replică, primarul municipiului Iaşi a transmis organizaţiei judeţene că este ”o interpretare stalinistă” şi o “încercare de a te pune bine cu şeful”.
,,Vremea măsurilor staliniste a încetat în 1989. Atâta timp cât un om nu este sută la sută pe principiul <capul plecat sabia nu-l taie>, nu înseamnă că este un om care nu reflectă o conduită politică corectă. Am reflectat şi voi reflecta în continuare o conduită politică corectă faţă de PSD, fără să perturb actul de guvernare şi actul de conducere al acestui partid, dar fără să rămân indiferent la lucrurile care înseamnă derapaje”, a mai declarat Chirica în momentul în care a văzut că numeroase organizații PSD din țară i-au cerut excluderea din partid.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here