PSD Gorj, prima oprire a lui Victor Ponta

364

ponta1Preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost aşteptat ieri la Târgu-Jiu de către conducerea organizaţiei judeţene social-democrate, de primarii pesedişti şi de un mare număr de membrii de partid.

Aceasta a fost prima vizită de lucru, în calitatea de preşedinte de partid, a lui Ponta în teritoriu. Între gazde şi şeful PSD a avut loc un schimb de mesaje prietenoase, strângeri de mâini şi îmbrăţişări. Ponta le-a mulţumit pesediştilor gorjeni pentru sprijinul oferit la Congresul Extraordinar al PSD.

După conferinţa de presă susţinută la sediul PSD din Târgu-Jiu, Victor Ponta s-a îndreptat spre Muzeul Judeţean Gorj, loc în care era aşteptat de o parte din conducerea organizaţiei de partid ponta2gorjene, de primarii social-democraţi şi de mai mulţi susţinători. Drumul dintre sediul PSD şi instituţia de cultură a fost parcurs de Ponta, pe jos, spre deliciul târgujienilor, simpli pietoni, care l-au privit miraţi. Unii l-au încurajat şi i-au urat succes în ponta5continuare. Ponta şi staff-ul PSD Gorj au poposit apoi la Muzeul Judeţean ,,Al. Ştefulescu”, din Târgu-Jiu, şi s-au oprit în una din sălile aflate la parterul clădirii. Ponta a dat mâna cu majoritatea celor prezenţi, a schimbat amabilităţi şi a susţinut, alături de şefii PSD Gorj, un discurs, în care le-a mulţumit tuturor pentru susţinere. ,,Dacă în 2004 nu mă votaţi, dacă nu mă sprijineaţi în 2008 ca să fiu deputat de Târgu-Jiu, dacă nu aţi fi reuşit în toţi aceşti ani să arătaţi că o organizaţie de partid poate să meargă mai departe, cu bune şi rele, nu ajungeam aici. Vă mulţumesc foarte mult pentru asta, celor care aţi stat acolo în stânga tribunei cu acele pancarte şi de câte ori oboseam în timpul discursului, faptul că vă vedeam acolo mi-a dat curaj. ponta3Mulţumesc şi celor care nu au fost la Congres dar care au stat la televizor până la ore foarte târzii şi s-au bucurat când au auzit rezultatul. Vreau să vă spun însă că rămân acelaşi om, doar că am o responsabilitate mult mai mare acum”, a declarat Ponta în faţa audienţei de la Muzeul Judeţean.
Planurile lui Ponta
Şeful PSD şi-a anunţat, fără ocolişuri, care sunt proiectele sale viitoare pentru partid. ,,Vreau să cresc alături de dumneavoastră partidul care va câştiga alegerile în 2012 şi să cresc, alături de dumneavoastră, partidul care va da preşedintele ţării în 2014. Nu mă ascund după nimic altceva. Vreau să ponta7câştigăm alegerile locale. Mi-a părut rău când am pierdut anumite primării, dar pe care eu vreau să le recuperăm şi să mai câştigăm şi altele. S-a spus că PSD-ul nu se poate schimba niciodată, că are aceiaşi oameni care fac jocurile. Eu nu mi-am negociat funcţia cu preşedinţii de organizaţie, dovadă că echipa de vicepreşedinţi nu este acela pe care am vrut-o eu ci cea pe care a ales-o Congresul. Pe mine m-au votat, în special, primarii, consilierii, oamenii care ştiau ce am în minte şi de ce sunt capabil să fac”, a completat Ponta. ,,O să terminăm definitiv cu partidul comunist care nu se schimbă niciodată, pentru că un astfel de partid nu îşi alege un preşedinte de 37 de ani”, a menţionat apoi şeful PSD.
Victor Ponta a fost susţinut de delegaţii PSD Gorj, prezenţi la Congresul Extraordinar al PSD, pentru şefia partidului, voturile gorjenilor contribuind la victoria deputatului de Târgu-Jiu pentru funcţia supremă în partid.
Anamaria Stoica
Cârciumaru, la Liga Aleşilor Locali
Dacă nu a putut să îl pună vicepreşedinte al PSD pe gorjeanul Florin Cârciumaru, şeful ponta4nou ales al acestui partid, Victor Ponta, i-a găsit preşedintelui organizaţiei de partid gorjene un alt loc. Este vorba despre Liga Aleşilor Locali, în care, cu siguranţă, Cârciumaru va avea chiar o funcţie de conducere. Nu este deloc un secret faptul că Victor Ponta l-a vrut pe Florin Cârciumaru, vicepreşedinte al PSD, dar dorinţa nu i s-a împlinit, preşedintele PSD Gorj obţinând mai puţin de 400 de voturi la Congresul Extrordinar de sâmbătă. Cârciumaru a menţionat însă, ponta6de mai multe ori, că nu şi-a dorit, în mod expres, această funcţie, şi că a candidat pentru a-i face pe plac lui Victor Ponta. Şeful PSD a menţionat însă ieri că regretă faptul că Florin Cârciumaru nu este în echipa sa de conducerea dar a anunţat că îi va fi alături în Liga Aleşilor Locali. În ce îl priveşte pe Mugurel Surupăceanu, deputatul de Gorj care a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte PSD, Ponta s-a ferit să comenteze prea mult. Întrebat dacă pe Surupăceanu, care a obţinut mai puţin de 200 de voturi, l-a votat grupul de la Gorj sau cel de la Bucureşti, alături de care Surupăceanu a stat mai mult, Ponta a evitat să ofere un răspuns clar, cunoscând probabil că delegaţia de la Gorj s-a arătat nemulţumită de apropierea deputatului de susţinătorii lui Mircea Geoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here