PSD Gorj, pregătit pentru modificările de statut

201

Pesediştii gorjeni vor participa în perioada 20-21 martie la Consiliul Naţional al PSD ce va avea loc la Sinaia. Social democraţii de la Gorj stabilesc în aceste zile care este poziţia organizaţiei judeţene privind separarea funcţiilor politice de cele administrative şi ce măsuri vor adopta pe viitor faţă de “penalii” partidului.

Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj, a declarat, ieri, faptul că, în zilele următoare se va stabili la nivel de judeţ poziţia tuturor social democraţilor privind excluderea din partid sau luarea unor altor măsuri faţă de membrii care se aleg cu dosare penale ori sunt condamnaţi pentru diverse fapte: “Sigur că, orice om care are probleme cu legea, trebuie să plătească şi nu trebuie să plătească numai în faţa justiţiei, ci şi în faţa societăţii. Se presupune că din poziţia de ales sau de demnitar greşeşti şi împotriva societăţii şi, atunci şi societatea trebuie să te amendeze într-o formă sau alta. Noile modificări aduse statului ar fi o chestiune care ar mai spăla din imaginea păcătoasă pe care, din nefericire, o are clasa politică. Lucrurile vor fi discutate şi azi şi mâine până când se va bate în cuie cu ce vom pleca de la Gorj la Consiliul Naţional”.
Florescu a vorbit şi despre trendul actual al partidului şi modul de atragere al electoratului, precum şi despre viitoarele modificări de statut ale partidului care se vor axa clar pe cerinţele alegătorilor. “Am certitudinea că propunerile pentru modificările de statut nu doresc nimic altceva decât să aducă PSD pe actualul trend, pe actualul curent, pe care l-a manifestat electoratul în ultima perioadă şi, cred, că se va reuşi să se facă acest lucru. PSD este dispus să ia orice măsură tocmai pentru a reuşi să răspundă cerinţelor electoratului. Suntem într-o continuă mişcare, societatea se modernizează şi clasa politică trebuie să se modernizeze. Bineînţeles că, odată cu educarea din punct de vedere civic, trebuie să se facă şi cea din punct de vedere electoral şi politic, din care toţi am putea câştiga”, a precizat vicepreşedintele PSD Gorj.

valceanu (1)Vâlceanu nu îi crede pe pesedişti
Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, susţine că nu vor putea să scape de imaginea pe care o au atât la nivel naţional, cât şi judeţean, deoarece aceştia din urmă “mint aşa cum respiră”: “Nu vor aduce un plus de imagine pentru că PSD nu aplică aşa ceva, numai vorbeşte despre aşa ceva. PSD, ca de fiecare dată, vorbeşte ca să se afle în treabă, nu vor aplica nici criterii de etică pentru că probabil aşa ar mai rămâne doi-trei membri în partid. Noi avem acest lucru de mult, avem şi în statut cuprinse anumite măsuri pentru persoanele condamnate penal, dar la PSD nu poţi lua în seamă ce spun pentru că mint aşa cum respiră. Eu cred că totuşi un singur lucru ar mai putea să facă: să-şi ceară scuze gorjenilor pentru minciunile pe care ni le spun de vreun an de zile şi să recunoască falimentul politicii PSD în ceea ce priveşte energia; pe de altă parte ar trebui să aibă decenţa să-şi asume minciunile pe care le-au spus şi bineînţeles managementul de la Complexul Energetic Oltenia, care a fost sprijinit intens de PSD”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here