PSD Gorj l-a scos pe Surupăceanu din Parlament

379

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Gorj s-a reunit la sfârşitul săptămânii trecute şi a stabilit listele cu candidaţii pe care organizaţia îi va susţine pe listele USL ce vor fi prezentate la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Dacă majoritatea candidaţilor erau ştiuţi de luni bune, cei mai mulţi dintre ei fiind deja parlamentari în funcţie, surpriza, pentru unii, a venit de pe colegiul 2, acolo unde actualul deputat Mugurel Surupăceanu a pierdut susţinerea filialei pentru un nou mandat.

Acesta a venit la şedinţa de partid destul de încrezător în forţele sale şi în sprijinul pe care urma să îl primească de la colegi. La final însă el a aflat că Mihai Weber, consilier municipal la Târgu-Jiu, este susţinut pentru o candidatură a USL pe colegiul doi. Surupăceanu a plecat repede de la şedinţă, iar ulterior şi-a închis telefonul mobil, având timp însă să comenteze în perioada următoare decizia conducerii PSD Gorj, mai ales că bursa zvonurilor îl dă ca viitor candidat din partea unui alt partid.
Mihai Weber a câştigat bătălia cu Surupăceanu în condiţiile în care nu este foarte cunoscut opiniei publice decât din această vară. Deputatul al cărui mandat se încheie în iarnă a fost anterior şi prefect al judeţului, spre deosebire de concurentul său de acum, pe care PSD Gorj la scos ca dintr-un joben pentru a-şi păstra Colegiul 2. De altfel, în ultima vreme, noul candidat al social-democraţilor s-a afişat la diferite întâlniri publice şi chiar la petreceri de partid alături de primari de pe colegiul 2, inclusiv de la PNL, în timp ce Surupăceanu, devenit şi tătic, s-a retras tot mai mult de pe scena publică, preferând mai degrabă dezbaterile la emisiunile televiziunilor centrale.
Restul parlamentarilor PSD Gorj, în frunte cu Victor Ponta pe Colegiul 6 şi Toni Greblă la Senat, îşi păstrează zonele în care au candidat. Vasile Popeangă va lupta pentru un nou mandat pe colegiul 5, în timp ce Scarlat Iriza speră să nu mai piardă de data aceasta bătălia pe colegiul 3, aşa cum s-a întâmplat acum patru ani, el fiind anterior deputat. Partidul o aruncă în luptă la Motru, pe Colegiul 4 pe Camelia Kraibani, singura femeia candidată a filialei cu şanse la un mandat din ultimul deceniu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here