PSD Gorj face miting de 10.000! Călinoiu caută soluții comune pentru păstrarea sediului CEO la Târgu-Jiu

448

Prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a făcut un apel, joi, la toţi factorii politici, organizaţiile sindicale şi locuitorii judeţului pentru a-şi uni forţele în găsirea unei soluţii pentru menţinerea sediului social al Complexului Energetic Oltenia la Târgu-Jiu. Potrivit lui Ion Călinoiu, în ciuda demersurilor întreprinse de autorităţile locale şi judeţene, precum şi de cerinţa clară a celor peste 3.000 de persoane care au protestat, miercuri, la Târgu-Jiu în semn de nemulţumire faţă de decizia de mutare a sediului, conducerea CEO a anunţat concedieri masive şi şomaj tehnic în perioada următoare pentru angajaţii companiei.
“În ciuda demersurilor făcute, solicitările noastre de a stopa mutarea sediului Complexului Energetic Oltenia la Bucureşti, dar şi cerinţa clară şi fermă a celor 3 000 de oameni care au protestat, ieri, la Târgu-Jiu, au rămas fără răspuns. Responsabilii de acest viitor dezastru pentru Gorj continuă, fără niciun resentiment, să ia decizii în defavoarea salariaţilor Complexului Energetic Oltenia şi a noastră, a tuturor locuitorilor judeţului. La o zi după protestele din Piaţa Prefecturii, reacţia managementului CE Oltenia a fost să anunţe concedieri masive şi şomaj tehnic, în viitorul apropiat. (…) În aceste condiţii, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi totodată, în calitate de preşedinte executiv al PSD Gorj, fac un apel, în primul rând la preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, să avem o discuţie pentru a găsi împreună o soluţie şi un mod de abordare al acestor provocări şi lansez acelaşi apel şi către ceilalţi factori politici din judeţ, către mişcarea sindicală şi către toţi gorjenii, să ne unim forţele pentru a stopa acest dezastru iminent”, a spus Ion Călinoiu.
El a mai adăugat că în cazul în care ministrul Energiei nu va veni în cel mai scurt timp posibil în judeţ pentru a da un răspuns cu privire la situaţia CEO, PSD Gorj va organiza un miting de protest la care vor participa aproximativ 10.000 de oameni.
A.Stoica

3 COMENTARII

  1. Speram sa ne pastram locul de munca.E dureros sa ne privim copilasii si sa ne gandim ca pierderea locului de munca inseamna despartirea de ei.Vom fi nevoiti sa plecam in strain pt un alt loc de munca,pt a castiga bani sa putem sa i crestem

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here