PSD Gorj, cu un primar în minus! Edilul Bîldea a părăsit Primăria Telești incompatibil, dar cu capul sus

798

Primarul comunei Telești, Romulus Bîldea, nu a reușit să-și ducă până la final al treilea mandat. Edilul a fost oprit din activitate de o sentință nefavorabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a decis, marți, că Bîldea este incompatibil, destituirea sa din funcție fiind iminentă. Primarul PSD nu a mai așteptat transmiterea sentinței către Prefectura Gorj că, ieri, și-a înaintat demisia din funcție, atât prefectului, cât și Consiliului Local Telești. Scaunul lăsat liber de Bîldea a fost ocupat de viceprimarul Ion Mischie, tot de la PSD, care este viceprimar cu atribuții de primar. Ieri, la Telești, s-a convocat ședința extraordinară a Consiliului Local, acest for luând act de demisia primarului și de noul rol al viceprimarului.

Tensiuni mari, ieri, în Primăria Telești, după ce salariații instituției publice au fost anunțați că Înalta Curte l-a lăsat, încă de marți, pe primarul Romulus Bîldea cu sentința dată de Curtea de Apel Craiova. Mai exact, că edilul este incompatibil și că acesta îți va pierde mandatul după ce instanța va comunica sentința definitivă Prefecturii Gorj. Primarul a decis însă să plece prin demisie din primăria pe care o conducea deja de două mandate, cel de-al treilea fiind aproape la jumătate. Edilul și-a înaintat demisia din funcție, fără motivații, Consiliului Local și Prefecturii Gorj, solicitarea sa fiind aprobată, prin ordin, de prefectul Ciprian Florescu.

Prefectura așteaptă dată alegerilor parțiale
“Într-adevăr primarul de Telești a demisionat, dar nu cunoaștem motivele pentru care a făcut asta. Dânsul și-a înaintat, astăzi (nr. ieri), demisia din funcția de primar, fără motivații, atât prefectului, cât și Consiliului Local Telești. Ambele instituții au luat act de solicitarea lui Bîldea, iar prefectul, în urmă cu puțin timp, a și emis 0rdinul de încetare al mandatului de primar al acestuia. Atribuțiile de primar în Telești vor fi preluate de viceprimarul în exercițiu. Prefectura Gorj va informa AEP și Guvernul României pentru cele întâmplate astăzi și va aștepta stabilirea datei în care vor avea loc iarăși alegeri pentru funcția de primar al acestei localități”, a declarat, ieri, Liviu Diaconescu pentru Gorjeanul.
Deși Bîldea mai putea rămâne în funcție aproape o lună de zile, acesta nu a vrut să fie dat afară din instituția publică, ci a plecat de acolo cu capul sus.

Lovitură grea
Romulus Bîldea a fost declarat incompatibil de ANI, cu trei ani în urmă, și a pierdut procesul la Curtea de Apel Craiova.
Ieri, Înalta Curte “a respins recursul declarat de Bîldea Romulus împotriva Sentinţei nr. 453 din 10 decembrie 2014 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat”. Sentința este definitivă.

Bîldea este incompatibil, deoarece a fost reprezentant al comunei în Adunarea Generală a Acționarilor de la Teleaqa Serv SRL (începând cu data de 22 decembrie 2009), dar și reprezentant al comunei în AGA a SC CTC Desalubris SRL (începând cu data de 26 iulie 2010). În plus, conform ANI, primarul s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar și a fost și comerciant persoană fizică în cadrul Bîldea Romulus PFA (20 octombrie 2010 – 17 iulie 2012). Edilul a mai fost și comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Bâldea Florica (17 iunie 2008 – 28 august 2013), afacerile în care s-a implicat dăunându-i grav la mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here